maanantai 9. marraskuuta 2015

Tokoo

Maanantai kun on, niin Purinalle mentiin illalla HAU:n tokoryhmän treeneihin. 

Demi sai alottaa treenit. Tehtiin tunnaria, Erika liikkuroi meille, laittoi tunnarit jonoon kun se on osoittautunut Demille vähän hankalaksi. Ekalla varasti, eteni vauhdilla, haisteli koko jonon ja palasi vähän taaksepäin ja toi oman. Otettiin toinen toisto, samalla tavalla. Nyt ei tosin varastanut, mutta eteni reippaasti jopa vähän hätäisesti, löysi oman. Erika ehdotti että otetaan vielä kerran ja laitetaan oma jonon ensimmäiseksi, koska työskentelyn perusteella päätetttiin testata että onkos vähän liian kiire. No kyllä oli. Meni vauhdilla ohi, eikä siis reagoinut omaan joka jonossa ensimmäisenä. Haisteli jonon loppuun, palasi vähän takaisinpäin ja kun omaa ei löytynyt näytti vähän hätääntyvän ja hosuvan, nosti väärän, laski takaisin ja vaihtoi toiseen, joka myös väärä, mutta sen toi mulle asti. Käskin jatkaa etsimistä, edelleen meni vauhdilla ohi ja loppupään tunnareita haisteli ja haisteli. Lähti sitten haistelemaan koko jonon takasinpäin ja kas, siellähän se oli, ekana. Nosti varmasti ja toi. Täytyy tehdä näitä jonoja lisää koska ne on osoittautuntu Demille vaikeimmaksi kuvioksi. Rivit, ympyrät, tähdet ym. niissä en ole huomannut eroa, mutta jono on vaikeampi. Sitten ruutua jossa palkkasin oikeasta paikasta ja maahanmenosta. Hienot ruudut teki. Seuraamisessa työstettiin vasemmalle käännöksiä, seurautin neliötä. Ajoittain jo oikein hyvin käytti takapäätä, mutta ei aina. Pitäis vaan reilusti vielä auttaa. Ja ääntelystä jouduttiin keskustelemaan. Loppuun vielä paikallaistuminen ryhmässä. Demi meni maahan useamman kerran. Täytyy nyt vaan todeta että tässä on tullut takapakkia ja paljon, eli en vaan voi nyt olettaa että 2 min onnistuu, kun ei onnistu. Eli palataan askeleita taaksepäin ja palkkailen nyt tiheämmin niin ettei ehtis mennä maahan.

Myy pääsi myös hommiin. Aloitettiin leikkimisellä. Neidillä oli kierrokset kaakossa ja otti kovasti häiriötä muista koirakoista. Nopeat aussit häiritsi Myyn keskittymiskykyä ;) Ruutua tehtiin sitten ekana, ajattelin että pääsee siinäkin purkamaan itseään kun pääsee juoksemaan. Ruudussa oli kosketusalusta ja hyvin se sinne ruutuun juoksi. Pikkasen hämmentyi kun palkkasin lelulla enkä ruoalla. Hän selkeästi odotti ruokaa palkaksi tässä, no mutta kyllä se lelukin kelpasi. Merkin kiertoa tehtiin myös. Ääntä pääsi paljon, ja mua huomautettiinkin siitä että kehun ei tarttis olla niin nostattava vaan rauhallisempi kehu kun koiralla kierrokset ylhäällä. Saatiin onneksi myös hiljaisia toistoja, mutta ne vaati ensin koiran kierrosten laskemista. Paikallaistumista, mun liikkuessa Myyn ympärillä. Ekaa kertaa tällanen treeni muualla kuin kotona, keskittyi hyvin ja pysyi paikoillaan. Loppuun naksuteltiin kapulatreeniä.

Myyllä oli ekaa kertaa vaikea keksittyä treenissä. Tähän mennessä treeneissä se ei juurikaan ole reagoinut muihin koirakoihin jotka on treenannut samaan aikaan, mutta tänään ne tuotti mulle harmaita hiuksia ja Myylle keskittymisvaikeuksia. Karkasi kerran toisen koiran luokse, tuhma tyttö. Ja häiriö vaikutti Myyn vireeseen hurjasti. Sillä oli kierrokset ihan kaakossa ja kierrosten laskeminen oli sitten homman nimi. Mä saan kyllä niin opetella uusia juttuja tän pikku teinin kanssa. On sen verta erilainen koirana verrattuna Demiin ja Nitaan. Mutta onhan se niin, että jokaisen koiran kanssa saa oppia uutta. Ainakin mä olen oppinut kun nämä kaikki kolme on hyvin erilaisia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti