sunnuntai 13. syyskuuta 2015

Leirillä

Viime viikonloppuna leireiltiin Lopen Räyskälässä, Lumipilven kennel leirillä. Ihanaa oli nähdä tuttuja ja mahtavaa oli, että Demin kaikki 6 pentua pääsi osallistumaan leirille, ihan huippua!


Ozzy, Martti, Demi, Rocky

Lauantaina Ulla Komppa oli kouluttamassa meitä. Aloitettiin tottiksella. Kaikki pääs tekemään kaksi kierrosta Ullan valvovan silmän alla. Ekalla kierroksella leikitin Myytä ja tehtiin luoksetulo. Myy leikki hyvin mikä oli oikein mukavaa kun kentällä oli tietty ihmisiä niin mietin mahtaako välittää, no ei välittänyt. Luoksetulosta keskusteltiin hieman. Myy kun kiihtyy siitä aikalailla ja alkaa huutamaan mun perään, niin oon miettiny että kannattaako sitä sitten vielä hetsata kun jo valmiiksi huutaa. Yhdeltä kouluttajalta sain jo kerran ohjeen olla hetsaamatta ettei opi huutamaan. No Ullan kanssa kun juteltiin niin tultiin siihen tulokseen että kyllä voi hetsata.



Tokalla kierroksella tetiin seuraamista, sekin hyvällä mallilla. Ulla muistutti ettei aina pidä tehdä suoria pätkiä vaan tehdä heti alusta myös kaarteita ja käännöksiä ettei seuruu ole aina samanlaista, vaikka ihan lyhyttä pätkää tehtiinkin. Takapäänkäytöstä oli myös keskusteltua, pitää muistaa ylläpitää tätä treeniä koko koiran loppuikä ei riitä että pentuna sitä tekee. Jääviä katottiin myös, tehtiin niin että itse peruuttelin ja Myy tuli mun sivulla. Eipä niissä mitään ihmeempää.




Myöhään iltapäivällä lähdettiin metsään, jossa oli aivan törkeesti hirvikärpäsiä, yääk! Tehtiin jälkiä ja esineruutua. Demi pääsi tekemään esineruutua, koska Myyn kanssa ei vielä voi tehdä koska se ei tuo mulle esineitä. Se kyllä löytää ne todella pätevästi ja nostaa, mutta ei tuo mun lähellekkään, pieni rontti! Esineruutu oli aika hankala, alue laski ja sitten nousi taas puolestavälistä, eli sellanen iso kuoppa tavallaan. Esineruudussa ei myöskään tuullut yhtään, joten se ei ainakaan helpottanut koirien hommaa. Demille vietiin kaksi esinettä, muistaakseni molemmat taakse. Löysi molemmat hyvin.


Illalla syötiin ja juotiin ja mentiin grillille vielä jatkamaan. Juhlistettiin Pian ja Martin PK SM4 sijaa. Taivaalla olis kai pitäny näkyä revontulia, mutta eipä me nähty niitä.

Sunnuntaina heräiltiin rauhassa, kerrankin ;) yleensä leireillä on toosi aikaset heräämiset mutta me päätettiin nukkua vähän pidempään. Aamupalan jälkeen suunnattiin hakumetsään. Mentiin eri paikkaan kuin edellisenä päivänä ja se olikin hyvä idea koska täällä oli huomattavasti vähemmän hirvareita. Maasto oli oikeen kivaa, mukavasti korkeuseroja ja löydettiin hyviä piiloja.






Myy etsi kolme ukkoa, kaikki oli valmiina metsässä, mutta sai näkö- ja kuuloavut. Nää oli Myyn tokat hakutreenit ever ja mun mielestä se oli aika taitava. Ekalle pistolle lähetin ite jotenkin säätäen, Myy katteli vaan mun kättä, mutta lähti sitten kumminkin. N. 15m päässä kääntyi ympäri ja tuli takaisinpäin. Olin vaan ihan hiljaa niin sitten kääntykin oma-aloitteisesti takaisin, sai hajun ja lähti pinkomaan maalimiehelle, joka oli siellä 50m:ssä. Tokalle pistolle lähti paremmin ja eteni mukavan suoraan. Kolmannelle lähti myös hyvin, mutta epäusko tuli puolessavälissä ja oli taas kääntymässä kunnes päättikin jatkaa, hetken siellä pyöri kun ei meinannut saada tarkennettua hajua, mutta hyvin löysi ukot.

Viikonloppu vierähti kovin nopeasti, ja sehän meinaa sitä että mukavaa oli! Demin pennut on aivan ihania, ne on just sellasia kun uskalsin toivoa. Leikkivät hyvin, ovat todella sosiaalisia ja mikä parasta rakastavat työntekoa :)  Ensi vuoden leiriä alettiin jo miettimään, eli ensi vuotta odotellessa :) Ja iso kiitos kasvikselle joska järjesti leirin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti