torstai 20. elokuuta 2015

Tokoa ja pomppuja

Maanantaina osallistuttiin HAU:n tokoryhmän treeneihin. Meitä oli Sirke Viitanen kouluttamassa, on luvannut kouluttaa kuukauden välein nyt syksyn aikana, siistii!

Olin varannut paikan yhdelle koiralle, mutta koska yksi jäi pois ja mulla sattoi olemaan mukana Demi ja Myy, niin päätin sitten ottaa kaksi paikkaa. Myyn kanssa katottiin seuraamista, imutus on mun mielestä vähän hankalaa kun aina on koira vinossa, edistää, pomppii tai jotain... Mietin jo tossa aikasemmin et opettaisinko Myyn sittenkin seuraamaan perusasennon kautta, niinkuin Demin olen opettanut. Mutta katsastettiin imutusseuruuta eikä se ihan niin paha ollut, lähinnä mietittiin että ajatteleeko koira oikeasti jotain muutakin kuin sitä ruokaa. Ihan hyvää pohdintaa ja sit kokeiltiin namista luopumista jota pystyis myös käyttää apuna tossa seuraamisen opettamisessa. Ehdittiin vielä katsoa eteenistumisesta. Näytin mitä oon tehny ja uusikshan se meni :D Myy on nyt tullu vähän törmäten, vaikka olenkin antanut käsiapuja, mutta koska se istuu taaksepäin niin sitten se onkin lopputilanteessa vähän väljä. No tätä lähdettiin korjaamaan niin että koira oppisi tulemaan eteen niin että ei istuudu taaksepäin. Molemmissa treeneissä mulla oli ongelmia mun käsien kanssa, mutta ehkä se siitä :D

Demin kanssa katsastettiin metallia. Saatiin tähänkin uusia ajatuksia. Muuta ei sitten ehdittykkään kun osa Demin ajasta käytettin Myyn juttuihin. Mutta tuli treenattavaa ja mietittävää ja se on aina hyvä.

Torstaina oli Demin hyppytekniikka Sporttiksella. Aloitettiin set pointilla, joka sujui hyvin, päästiin 55cm, mutta sitten kun lähdettiin taas laskemaan hyppyä jäi Demille iso hyppy päälle. Hyppäsi kohtuuttoman isoja hyppyjä, ei siis enää arvioinut hyppyä oikein, vaan leiskautti isompia hyppyjä kuin olis ollut tarve. Perussarjaa, ensin ihan perinteisesti ja sitten tunnarin kanssa. Tehtiin vielä uutena ns. nouto, eli perussarja ja sarjan päässä tunnari jonka nouti ja palasi takaisin tunnari suussa perussarjaa. Sujui oikein hyvin, tosin tässä pitäis opettaa Demille käsky jolla katsoo eteenpäin. Nyt pitää mun sivulla kontaktia jolloin paino ei lähdössä aina ole tasan molemmilla etujaloilla. Etäisyyden arviointia tehtiin myös, Demi ottaa herkästi askeleen kun väliä pidennetään, eli ei lähde pidentämään askelta vaan lisää askeleen. Nämä on ollut Demille nuorempanakin vaikeita.

Ja sitten arki päivityksiä....Myy, tuo pieni vieteri. Hän on nyt keksinyt että portin takana on todellakin tyhmää olla. Aikaisemmin on hyppinyt vain porttia kohti, mutta nyt on keksinyt hyppiä ilmaan portin vieressä. Meidän koiraportti on n. 80 cm korkea ja tuo pomppii ihan helposti siinä portin vieressä porttia korkeammalle. Hyvä asia on se, että yli ei vielä ole tajunnut hypätä, vaikka selvästi se siitä yli pääsisi kun se siinä vieressä jo pomppii korkeammalle. Lenkkejä ollaan saatu pidentää ja nyt ollaankin jo päästy 50min, eli pitkän lenkin kesto saa nyt olla 50min. Tämähän tarkoittaa sitä, että ens viikolla saadaan tunti täyteen ja silloin ollaan pisteessä jolloin Myyllä olsi lupa juosta vapaana! Huii! Ensin tietty alle se 1h lenkki, mutta sitten sais päästää vapaaksi kun on lenkin aikana kunnolla lihakset lämmenneet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti