perjantai 18. syyskuuta 2015

Tokoa ja hyppyjä

Maanantaina oli Sirken tokotreenit Purinalla, osallistuin Myyn kanssa. Ongelmana noudot. Näytin miten ollaan tehty, eli heittänyt kapulan lähelle, jonne Myy menee, ei nosta vaan jää vain haukkumaan. Vaikka liikutan ei käytä suuta kapulassa. Kokeiltiin sitten niin, että mä pidin kapulaa kädessä ja kuljin poispäin Myystä ja Myyn odotettiin käyttävän suutaan kapulalla, no ei tehnyt niin, alkoi tässäkin haukkumaan. Myyhän kumminkin tykkää kantaa asioita suussa, keppejä, leluja, mutta se ei halua tuoda niitä mulle eikä vaihtaa niitä namiin/leluun. Sisällä oon saanu lelun kanssa hetsattua niin että on tuonut tunnaria tai toista lelua mulle. Tosin ei rehellisesti tuo niitä mulle vaan menee mun ohi jolloin saan ehkä napattua esineen itselleni. Myy siis todennäköisesti kokee menettävänsä esineensä eikä mielestään saa tarpeeksi vastinetta vaihdossa. Mietittiin että alkaisin leikkimään ja heittelemään Myylle leluja, mutta niin että se tuo niitä jonkin matkaa ja sitten sille heitetään aina vain uusi. Mä en siis missään vaiheessa käy noukkimassa niitä pudotettuja leluja, vaan aian vaan heitän uuden, kunnes lelut loppuu ja leikki loppuu. Sitten vien Myyn pois ja vasta sen jälkeen kerään lelut takaisin itselleni. Näin Myylle ei tulisi tunnetta että mä otan siltä jotakin pois. Pikkuhiljaa sitten siiryn kahden lelun leikkiin ja sitten noutoon, mutta alkuun nouto olisi jollain lelulla/patukalla ja sitten tunnarilla jne... Ehdin näyttää vielä ne jäävät. Muuten oli hyvät, mutta maahanmenoon Sirke ehdotti pomppua, koska nyt Myy ottaa pienen pieniä askelia samalla kuin menee maahan. Myyllä meni hetki ennenkuin tajusi että oli toivottua hyppiä tässä treenissä.

Tiistaina tokoiltiin aikamoisessa kaatosateessa Paloaseman kentällä. Salla halusi treenata uusien alo/avo luokkien liikkurointia, joten me tehtiin sitten avo liikkuroituna ja palkatta. Alkuun Demi äänteli, mutta huomauttamsien jälkeen pikkuhiljaa hiljeni. Liikkeissä oli hiettovaaa, mutta pääasia oli nyt saada palkkaamattomuus toimimaan ja hitto, Demin suoritus parani loppua kohden ja se teki koko luokan innokkaasti alusta loppuuun eikä se komentanu mua vaikka ei namppaa saanutkaan kuin vasta luokan loputtua. Demi oli kyllä eri pätevä! Sillä oli just hyvä asenne ja mulla myös.

Treenilistalle täytyy nyt laittaa jäävissä asennon pitäminen ja siinä pysyminen, näissä helposti liikuttaa tassua kun kuljen ohi. Seuraamisessa perusasentoja jäi tekemättä.

Myy pääsi leikkimään kentälle, tekemään merkin kiertoja jonka muisti hienosti. Seuraamispätkiä sekä luoksetulo. Myytä ei vesilätäköt haitannut, samalla innolla teki kuin aina. Tyyppi on vaan niin ihku kun on niin tohkeissaan.

Tostaina oli hyppytekniikkaa Sporttiksella. Demi teki perussarjaa ja alastulotreeniä. Molemmat tehtävät teki hyvin. Myy pääsi tekemään muutaman toiston perussarjaa.


Tänään töiden jälkeen tehtiin koko lauman voimin lenkki metsässä. Myy on saanut liikkua jo vapaana useamman viikon. Nitan kanssa ne on lenkkeileen myös yhdessä ja vapaanakin muutaman kerran. Se onkin sujuntu ihan hyvin. Demin kanssa reilu viikko sitten oli vähän rajua meno, niin jouduin sitten pitämään Myyn hihnassa, paitsi yksin lenkkeillessä sai olla vapaana. Nyt on sujuntu koko lauman kanssa hyvin ja Demi ja Myykin leikkii jo järkevästi.

Nita, Demi, Myy

Myy kävi vajaa 2 vko sit fyssarilla. Jalka näyttää tervehtyneen hyvin ja normi elämää saa elää. Ainoa rajoitus olis vielä koskien rajua vääntöä etujaloilla. Käytännössä nou nou listalla olis nyt agility, ainakin toistaiseksi. Tai siis esteitä voi opettaa ja hyppytekniikkaa tehdä, mutta ohjauskuviot jossa jalkaan kohdistii vääntöä ei ole hyvästä. Laji on muutenkin rankka, niin fyssari suositteli että agilityn aloitus siirrettäisiin suosiolla 6-12kk päähän, siis kunnon harjoittelu. Muutoin saadaan tehdä kaikkea.

1 kommentti:

  1. Oletko miettinyt noutoa (+ esineruudun esinettä) pitämisen kautta, ennen kuin heittelee vielä yhtään mitään?

    VastaaPoista