tiistai 18. marraskuuta 2014

Ihana aurinko


Viime viikon torstaina Nooan aksatreeneissä tehtiin pitkää rataa. Edellinen kimppis näytti meille miten rata meni ja mitkä oli heidän ryhmälle ne vaikeat kohdat. Rata tuntui alkuun ihan älyttömän vaikealle, kaksi kertaa käveltiin se läpi ohjeiden kera, ennenkuin sain päähäni edes puolet radasta. Vielä muutama kerta ennekuin muistin koko radan. Vinkkejä kuunnellen ja omia suunnitelmia tehden, selvittin radasta oikeestaan aika kivasti. Kepeille oli kovin vaikea kulma, koira lähetettiin kepeille josta se sitten lähti pujottelemaan kohtisuoraan takaisinpäin. Jos aikoi ehtiä niistämään piti päästä todella ajoissa liikkeelle pari hyppyä aikaisemmin käännöksestä. Eli ongelmia oli a) ehtiä tekemään niisto tai b) jos yritti vain lähettää koiran itsenäisesti hakemaan keppejä niin herkästi aukes rintamasuunta niin että koirat hakikin vieressä olevalle putkelle. Myös loppuosassa rataa oli kiire. Tultiin puomilta, suoraan edessä pituus, josta käännyttiin 180 astetta takaisin puomin alta menevään putkeen. Koira tuli putkesta ulos eri puolelle puomia jossa itse oltiin, eli muurille leyeröinti josta loivaan putkeen ja viistossa linjassa hyppy edestä ja seuraava takaa ja taas putkeen. Tämä onnistui kun sain Nooan irtoamaan pituudelle ja siis kääntymään hyvin ja samalla sitten kinttua toisen eteen, jolloin sain hitusen etumatkaa, suurin kiire tuli loivan putken jälkeen kun piti ehtiä tehdä persjättö ja sitten takaakierto ja päällejuoksu seuraavalle hypylle. Muutama kerta tätä loppuakin hinkattiin, mutta tulipa mahtava fiilis kun saatiin onnistumaan.

Viikonloppuna tokoilin koirien kanssa. Demi tekee kivasti eteenistumista. Ei tartte enää ollenkaan apuja kun otan läheltä, kauempaa tarvii olla vähän haara-asentoa. Noutokapulan kanssa toimii myös. Kaukot tekee hyvin kun keskittyy eikä ole liian innokas. Välillä vauhtia on niin paljon, että unohtaa tekniikan totaalisesti. Pääsääntöisesti tekee vaihdot aika kivasti, seiso-istu tulee välillä eteen, muissa pysyy tassut aika mallikkaasti paikoillaan. Jäävissä ollut aikas hyvä, vääriä asentoja harvakseltaan. Seuraamista, lyhyitä pätkiä, edistää edelleen jonkin verran. Käännökset on ollu hyviä, samoin paikallaan käännökset, sivuaskeleet ja peruutukset. Nita tehnyt myös, aika lailla samoja kuin Demi. Noudoissa loppu perusasento parantunut, tekee käännöksen vähän taaempana eikä enää ala kääntymään sivulle vähän mun edessä. Jäävät edelleen hankalia kun niitä sekoittaa. Seisominen kaikista vaikein. Kaukoissa tekniikka parantunut, mutta täysi takatassujen paikallapyysminen vaatii välillä muistuttelua. Aikaisemminhan Nita sai siirtää toista takasta vaihdoissa, mutta nyt ei.Maanantaina jäi HAU:n tokotreenit, eli Sirken koulutus välistä kun piti viedä auto korjaamolle. Nyt ollaan elelty ilman autoa muutama päivä. Ylihuomenna saan onneks hakea auton pois.

Tänään ajettiin Hyvinkään koirauimalaan uittamaan koiria. Demi oli se "onnellinen" joka "pääsi" mukaan. Tyyppi oli ihan sitä mieltä, että uiminen on syvältä, raukka ei vaan tiedä että tulee joutumaan altaaseen vielä monta kertaa tulevan talven aikana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti