keskiviikko 6. heinäkuuta 2016

Tokoa ja metsähommia

Nyt on sitte innostuttu tokoilemaan.

Maanantaina tokoiltiin Kirsin ja koirien kanssa Haukilahden lukion kentällä. Demi teki seuraamista, tunnarin, metallihyppynoudon liikkuroituna ja palkatta. Seuraaminen ei ollu kovin nättiä, edisti ja poikitti luvattoman paljon ja mulla oli väärä tunnetila. Tunnari oli hieno. Tajuttiin Kirisn kanssa että mähän oon koskenu kaikkiin Kirsin tunnareihin kun oon Nooalle liikkuroinu, mutta sit totesin että edellisestä kerrasta on jo viikko niin kyllä ton koiran täytyis osata erottaa s johon just nyt kosken, versus sellaset joihin oon koskenu viikkko sitte. Joo, Demin edellisestä tunnarista on aikaa varmaan n. 6kk, joskus talvella tehty. Tässä ei kumminkaan ilmenny minkäänlaisia ongelmia, tehtävä oli Demille helppo. Näinhän se menee, kun sen tunnarin osaa, niin kyllä se koira erottaa mihin on juuri koskettu. Otin luovutuksen eteen, autoin siinä. Metallihyppynouto oli myös hyvä, tässäkin luovutus edessä, autoin. Oli hiljaa kaikissa liikkeissä, hyvä Dee!

Tokalla kierroksella Demi harjoitteli ohjattua, suoraa luoksetuloa ja eteenlähetystä. Ohjattu meni hyvin, sekä seuruu seisomisineen että nouto sujui hyvin, meni juuri sinne minne pitikin, otettiin vasen mikä ollut aikaisemmin vaikeampi. Luoksetulo oli muuten hyvä, mutta varasti ihan inasti. Muisti tulla suoraan eteen istumaan, jee. Eteenlähetys oli vaikea. Eteenmeno palkka oli valmiina, mutta juoksi täysiä kentän reunalle jossa kaikenmaailman tokokamat oli. Otettiin sit uusiks niin että Kirsi kävi näyttämässä palkan, nyt sujui. Otin muuten tässä muutaman askeleen seuraamisen ennenkuin lähetin eteen, täytyis muistaa tätäkin treenata eikä vaan lähettääs ivulta suoraan.

Myy treenas noutoa. Tehtiin saman kaavan mukaan kuin Jirkan kanssa, eli ensin leikin lelulla, sitten heitin lelun jonka perään Myy juoksee, tuo mulle lelun käteen, pyydän irrottamaan jonka jälkeen heitän kapulan ja Myy juoksee kapulalle, iskee kiinni, nostaa ja kääntyy mua kohti, vapautus leluun. Sitten uudestaan ensin lelu ja sitten kapulan heitto ja vapautus leluun. Tokalla kerralla juoksi kapulalle, mutta ei nostanut, menin ite kapulalle ja heitin uudestaan, Myy meni kapulalle haukkuen ja nosti, vapautus leluun. Vielä kerta ja nyt nosti heti, eikä haukkunut. Seuraamista tehtiin myös, vaihdellen askelmäärää, mutta niin että jokatoinen oli vain 1-2 askelta. Palkkasin vaihdellen kehu+nami ja välillä vain kehu, ei reagoinut negatiivisesti namittomuuteen. Eteenistumisia tehtiin myös, hyvin, ei tartte apuja. Matkaakin otin jo n. 10m jolloin tuli laukalla. Loppuun vielä eteenlähetys ja senhän Myy osaa :)

Tiistaina aamupäivällä kävin treenaamassa Demin kanssa janaa. Talloin kaksi lyhyttä jälkeä, molemmissa vain 1 keppi, kun treenin aihe oli janat. Vaikeaa oli, mutta toka oli jo parempi kuin eka, matkaa täytyy kumminkin saada vielä lisää. Sillä aikaa kun jälki vanheni menin Demin, Myyn ja Nitan kanssa metsään mustikkaan. Demi veti mustikkaa toden teolla, se niin tykkää mustikoista. Myy veteli menemään metsässä milloin mihinkin suuntaan ja liikutti samalla myös Demiä ja Nitaa ettei niillä nyt mennyt pelkäksi syömiseksi.

Myy ja Demi kävi fyssarilla Mevet:ssä. Myyllä rintarangan 4-5 nikamat jäykät, samoin lannerangan lopun 6-7 nikamat. Muuten Myy on kuulemma oikein hyvässä kunnossa. Myy törmäilyt eivät siis vaikuta Myyhyn itseen niin negatiivisesti kuin olen ajatellut, mutta kuulemma johtuu siitä että osaa itse varautua siihen mitä tekee. Demissä sitten näkyikin ihan kunnolla nuo Myyn törmäilyt, voihan surku :( Demillä rintalihas ja alueen lihaskalvot todella tiukat, koko lanneranka jäykkä. Kummankin SI-nivelen liikkuvuus rajoittunut, oikea jäykempi. Demille varattiin samantien uusi aika kahden viikon päähän. Myylle seuraava aika katotaan syyskuulle.

Illalla oli sovitut tokotreenit. Nita pääsi treenaamaan kun Demi ja Myy otti illan rennosti. Nitan kanssa muistuteltiin ohjatun suuntia, eipä siinä ongelmaa ollut, muisti hyvin. Keskikapula tosin jätettiin vielä pois, kun edellisestä ohjatun treenistä on ehkä 1,5 vuotta aikaa :D Zetaa treenattiin myös, samat vanhat ongelmat säilyneet, eli ei kuuntele asentoja, vaan tekee samaa kokoajan. Jääviä sitten treenattiin sekoittaen erikseen, ja avuilla, olipas vaikeata, varsinkin seisominen on vähän niinku kadonnut valikoimasta. Merkkiä muistuttelin myös, kävin taputtamassa maata merkin takana ja sitten lähetin, tällähän se alkoi sujumaan. Ruutua myös, ensin vain suoria lähetyksiä ja niin että lelu oli valmiina ruudussa, ja sitten muutama toisto myös niin että olin itse sijoittuntu niinkuin EVL:ssä ollaan, ei tuottanut ongelmaa. Loppuun vielä EVL:n uutta paikkista, hyvin sujui. Nita oli niin innoissaan treeneissä, voi muru <3

Tänään puolelta päivin tokotreenit Tontumäen nurmella. Nita aloitti kierroksen tehden ruutua, lähetin tyhjään ruutuun sekä ruutuun jossa lelu. Sijotuin itse niinkuin EVL:ssä, Nita bongasi alkuun isoa merkkiä joka oli siinä reunemmalla, mutta korjasi sitten hienosti ruutuun. Muutama hyvä toisto ja that´s it. Sitten luoksetulo stoppeineen, hyvin, ei mitään kummallista. Tokalla kierroksella Nita teki seuraamista,hyvin tekikin kunhan muistan etten tee äkkikäännöksiä. Tehtiin myös EVL-paikkis. Kokeiltiin sellasta mikä jäi eilen mun mieltä painamaan, eli jos toisen koiran on istumisessa mennyt maahan ja se joudutaan käskyttää monella käskyllä istumaan niin meneekö Nita maahan? No testattiin tämä ja kuten arvasin, Nita menee epävarmaksi ja menee maahan. No näitäkin tarttee vaan treenata.

Demi teki seuraamista, tehtiin liikkuroituna pitkä seuruu. Alkuun äänteli, mutta sitten hiljeni. Teki hyvin, joku täyskäännös oli väljä, mutta pääsääntöisesti työskeneteli hyvin. Palkkasin vain kehuen. Sitten uusi setti jossa Kirsi liikkuroi, mutta mä tein omia kuvioita. Demi äänteli alussa, mutta hiljeni jälleen, nyt teki entistä paremmin ja mun liikkuminen oli rennonpaa. Edelleen pelkät kehut. Kolmas pätkä taas liikkuroitu, lyhyempi mutta nyt namppa palkkaa. Demi oli tässä vikassa hiljaa ja seuras hyvällä asenteella muutoinkin hyvin, mun oma liikkuminen oli tässä myös normaalia. Ruutu tehtiin myös, maahan tarvis useamman käskyn, mutta paikka ruudussa sen sijaan on hyvä! Treenattiin sitten erikseen maahanmenoa ruudussa. Vein Demin ruutuun ja menin itse kauas (ylipitkä matka) käskin maahan, ekoilla toistoila travis tuplakäskyn mutta sitten alkoi toimia. Erikseen treenattiin vielä ohikävelyä ruudussa niin että Kirsi liikkuroi, koska Demillä on tapana varastaa, eli lähtee ruudusta kuullessaan "käsky", nyt vaan nytkähteli. Ohjattua tehtiin ekaa kertaa niin että laitettiin kaikki kolme kapulaa (EVL tyyliin), Demi katto joka kerta keskikapulaa, mutta ei kertaakaan mennyt sinne, tehtiin sekä oikea että vasen, hyvä. Loppuun vielä voittajan paikkis, meni Nooan käskyllä maahan. Paikkis sujui hyvin, eikä mennyt kyljelle kun kuljin Demin taakse, hyvä hyvä. Treenattiin vielä loppuun häiriökäskyjä, vaikeita ovat, lisää treeniä.

Myy treenas näyttelyhommia, ensin pelkkää pönötystä, sehän sujui hyvin! Sitten juostiin ympyrää, kolmiota jne. Alkuun veti hihnassa mutta sitten tajusi ettei voi. Ravasi hienosti vaikka Nooa oli edessä tai takana. Kerran hyppi ilmaan, mutta muuten ravasi tosi nätisti, hihna löysällä. Myy teki vielä pienen noutotreenin, samalla tavalla kuin maanantaian. Toimi hyvin.

Demi pääsi vielä metsään, tehtiin 4 janatreeniä, kyllä suoraan eteneminen voi olla vaikeeta. No, mutta treeniä vaan niin eiköhän se siitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti