torstai 9. kesäkuuta 2016

Toukokuu osa 2

Toukokuun puolessa välissä päästiin Aktiivicollieiden järkkäämään tottispäivään. Koulutus pidettiin Pirkanmaalla ja kouluttajana Sari Kärnä. Sari oli mulle kouluttajana uusi tuttavuus, nimenä kumminkin tuttu. Ajettaessa aamulla Pirkanmaalle oli sää aivan karmea, satoi kaatamalla melkein koko matkan. Onneksi olin matkaan pakannut sadevaatteet ja saappaat, muutoin olsi kyllä ehkä tullu itku. Koulutuksen aikana ei kumminkaan tullut kaatosadetta, satoi kyllä muttei sentään kaatamalla ja ei ihan koko päivää. Sari oli kouluttajana todella miellyttävä, kouluttaa positiivisin menetelmin, ja sanoikin itseään kukkahattuilijaksi. Mukava kukkahattuilija ja Sarin näkemykset kouluttamisesta meni aikalailla yksiin omieni kanssa.

Sarin kanssa katottiin Myyn seuraamista. Mulla on ollu haastetta päästä namiavuista irti ja mulla on ollu sellanen mielikuva että seuraaminen muuttuu radikaalisti kun namia ei ole kädessä. No tässä päästiin jälleen kerran siihen, että mun mielikuva ei ihan täsmää siihen oikeeseen tilanteeseen. Eli Myyn seuraaminen ei muuttunut mihinkään oli mulla namia kädessä tai ei. Mutta alettiin tekemään seuraamista ilman namia kädessä ja koska Myy vähän edistää niin kokeiltiin vaihtaa palkkapaikkaa. Tähän mennessä oon palkannu vasemmalla kädellä ja niin että ite peruuttelen ja palkka ei juuir koskaan tule siinä seuraamiskohdassa. Nyt sitten päätettiin kokeilla palkkaa oikeasta kädestä, mutta niin että se annetaan selän takaa, eli vapautus selän taakse ja palkka siellä oikeasta kädestä. Tää alkoi toimia hyvin. Tehtiin myös seuraamiseen tuloja, eli Myylle heitettiin palkka kauemmas ja sitten se pyydettiin sieltä seuraamaan, hakeutuu hienosti oikeaan paikkaan. Käännöksiä katottiin myös, niitä en juurikaan ole nyt treenannut kun se on niissä aikasemmin niin  yli työskennnellyt, no enää ei ylityöskentele joten vois alkaa niitäkin ottaa mukaan treeneihin.

Tokalla kierroksella katottiin jääviä, sekoittaa niitä keskenään lahjakkaasti, mutta huomiona tuli myös se että esim. maahanmenossa ei tipu suoraan alas vaan tulee eteenpäin. Mun käyttämää tyyliä Sari ei kehottanut enää jatkamaan koska sillä muuten vahvistan edelleen tuota eteenpäin tulevaa tapaa. Täytyy siis ottaa asekelia taaksepäin ja vaihtaa tyyliä niin että saadaan oikea tekniikka.

Päivä oli todella mukava ja antoisa. Menen kyllä uudestaankin Sarin oppii jos joskus tulee mahdollisuus, pidin kovasti!

Toukokuun vikana viikonloppuna osallistuin MH-toimihenkilökoulutukseen Jämsässä. Ajelin Jämsään jo perjantaina ettei tarttis lauantaina kukonlaulun aikaan heräillä. Perjantaina paikalla ei ollutkaan sitten muita kuin minä ja kouluttajat, no eipä se mitään mukavasti meni aika. Lauantaina saapui sitten muut, meitä oli vajaa 20 koulutuksessa. Aamu aloitettiin teorialla, lounaan jälkeen jatkettiiin vielä hetki sisällä ennenkuin siirryttiin ulos. Ulkona harjoiteltiin eri osioita. Päivä päättyi joksus 17-18 aikaan ja sitten olikin vapaata koko ilta. Sunnuntaina aloitettiin taas sisällä, sitten mentiin ulos harjoittelemaan ja päivä päättyi vielä loppukokeella, josta kouluttajat ei kertonu mitään etukäteen. Loppukokeen jälkeen oli kahvit ja sitten vaan kotiinlähdön aika. Ei siis mitään tietoa päästiinkö kokeesta läpi vaiko ei. Tieto tuli sitten jälkikäteen kun koetoimitsijakortti ilmestyi postilaatikkoon. Eli nyt sitä sitten ollaan mh-toimihenkilöitä.

Myy oli viikonlopun kasvattajalla hoidossa ja hyvin se siellä viihtyi veljensä seurassa. Myyn hain kotiin tulomatkalla.

Toukokuun aikana ollaan edelleen käyty Ullan hyppytekniikkatunneilla ja Myyn hyppy on kehittynyt hyvin. Ollaan tehty nyt viimeset kerrat 7 hypyn perussarjaa, okseria ja korkeuden arviointia. Korkeuden arviointi näyttää sujuvan hyvin ni vois aksassakin pikkuhiljaa nostaa estekorkeuksia. Sepon tunneilla ollaan käyty keskiviikkoisin. Ollaan treenattu irtoamisia, välistävetoja, valsseja, persjättöjä.

Käytiin eläinlääkärissäkin kuun lopulla kun Myyn rokotukset oli menossa vanhaksi. Samalla päätin ottaa kaikista kolmesta koirasta verinäytteet Hannes Lohen tutkimuksia varten. Nitan ja Demin osalta olinkin jo aikasemmin täyttänyt käyttäytymiskyselyn, mutta nyt kävin myös täyttämässä Myyn osalta. Kiva osallistua näihin kun tulee hyvään tarkoitukseen.

Yks lämmin päivä otettiin myös kummityttö mukaan metsäretkelle. Myyllä ja kummitytöllä oli kivat leikit yhdessä. Ja vitsit mä kyllä tykkään kun nää meidän koirat tottelee tuota vajaa 4v. tyttöä. Hän kyllä osaa myös komentaa koiria melko uskottavasti :) Kotona heilläkin koiria joten tottunut tietty on, mutta nää meidän kun ei ihan kauheesti lasten kanssa ole tekemisissä niin kumminkin kaikki kolme osaa kivasti toimia lasten kanssa.Demi

 Nita

 Meijän tytöt <3
Keppileikit

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti