maanantai 20. kesäkuuta 2016

Tokoleirillä

SCY:n tokotoimikunnan järkkäämä leiri pidettiin taas muutaman vuoden tauon jälkeen Paimiossa, maatalousoppilaitoksessa 18-19.6. Paimiossa tulee se "oikea" tokoleiri fiilis, ihan paras paikka leireillä. Kouluttajana leirillä oli Leena Välimäki.

Leiriläisten koirat:
ylärivissä: Kessi, Myy, Nooa, Olga, Aada, Demi, Nita, Riemu, Toivo, Jacky
alarivissä: Meeri, Kicka, Jaana, Veka, Sintti, Tenho, Tuuli, Hupi

Lauantai alkoi Lentsun esittäytymisellä ja sen jälkeen kaikkien leriläisten piti esittäytyä sanomatta mitään. Piti siis koiran kanssa näyttää jotakin joka kertoo ketä me ollaan, muiden tuli tämän perusteella arvata koiran ikä ja koulutustaso. Tällanen esittäytyminen tuli yllättäen ja se aiheuttikin pientä jännitystä mutta hyvin se kumminkin kaikilta sujui. Tämän jälkeen aamupäivä ja iltapäivä meni muiden treenejä seuraten. Kaikki pääsi tekemään yhden kierroksen Lentsun kanssa, eli yhtä tai kahta ongelmaa ehti puida Lentsun kanssa. Me katottiin Myyn noutoa, päädyttiin kokeilemaan vauhtinoutoa ja palkkana lelu ja se toimikin yllättävän hyvin. Lounaan jälkeen Lentsu piti luennon ennen loppupäivän kimppatreenejä. Luennolla puhuttiin kisaamisesta, kisajännityksestä, uusista tokon säännöistä, mitä kannattaa nykyään erityisesti ottaa huomioon ym. Luento oli oikein kiva ja herätti mukavaa keskustelua ja kysymyksiä.

Sitten oli kimppatreenien vuoro. Tehtiin erilaisia häiritreenejä. Kaikki koirat olivat rivissä, meidät jaettiin kolmeen, ykköset tekivät kaukoja, kakkoset paikkista ja kolmoset luoksetuloa. Eli joka kolmas teki aina samaa, mutta vieressä olevat erijuttuja. Sitten tietenkin vaihdettiin niin että kaikki koirakot sai tehdä kaikkia kolema ehtävää. Saatiin kivat häiriöt aikaseks ja mun yllätykseksi Myy selvis niistä oikein hienosti. Sitten asetuttiin kaikki kujaan, vuorotellen yksi koirakko meni kujalle, teki seuraamista ensin kujan läpi ja sitten luoksetulon takaisinpäin. Kujassa olevat koirakot tekivät kontaktitreeniä. Myylle tein kujassa seuraamisen namiavulla, koska häiriö oli sille valtava, luoksetulo kujassa meni hyvin, ei ottanut yhtään häiirötä muista koirista. Vikana häiriötreeninä tehtiin sellasiat että jakauduttiin pareittain nurmikentälle, ei liian kauas toisistaan. Pari laittoi koiransa paikkamakuuseen ja sitten alkoi liikkuroimaan parilleen seuruuta. Tämä oli Myylle todella vaikeata, paikkikasessa otti kovasti häiriötä mun käskytyksestä ja sitten kun oli meidän vuoro tehdä seuruuta oli sekin aika haastavaa kun lähellä oli niin paljon muita koirakoita.

Treenien jälkeen menin Elinan, Kristan ja Kirsin kanssa lenkittämään koiria ja koirat pääs myös yhdessä juoksemaan nurmikentälle. Myy pääsi siis kolmen nahkan kanssa leikkimään. Myy teki hirveesti duunia saadakseen jonkun leikkimään kanssaan ja onnistuikin, Sintti innostui Myyn kanssa leikkiin. Tenho ja Tuuli ei oikein innostuneet, mutta eivät myöskään hermostuneet.

Illalla sitten kokoonnuttiin grillaamaan ja juttelemaan mukavia. Pikkasen myöhäseks veni ilta ja nukkumaa mentiin klo. 02 jälkeen. Mutta näinhän sen kuuluu mennäkkin :)

Sunnuntaina aloitettiin kimppatreeneillä, tehtiin paikallamakuuta ryhmässä. Koirat jaettiin ryhmiin sen mukaan missä luokassa kisaavat. Otin Demin mukaan tähän treeniin. Teki muuten hienon paikkiksen mutta mun kävellessä sen taakse muuttui lonkka-asento melkein kylkiasennoksi, ei ihan mutta melkeen. Sitten oli taas kierros jokaiselle omien ongelmien ratkomisiin. Myyn kanssa katsottiin merkin kiertoa. Muisti kierron hyvin vaikkei sitä ollakkaan vähään aikaan tehty, mutta kierrettyään merkin alko himmailemaan kun ei tiennyt mitä sit pitäisi tehdä. Otin sitten lelun tähän avuksi, jotta tuli merkin ohi kunnon vauhdilla ja mua kohti. Kun ei enää himmaillu paluussa niin yhdistettiin merkin kiertoon sivu käsky. Tässä mietin ensin haluunko Myyn tulevan eteen istumaan vaiko sivulle, päädyin sivulle koska merkin kierto ei mitenkään liity pk:hon niin ei tartte sitä sen kannalta oikeestaan miettiä. Tässä treenissä tuli huomattua että sivulletulo ei oel vielä tarpeeksi vahva, koska Myyn oli "vaikeata" tulla sivulle kun oli kaukana mun edessä, muista positioista osasi tulla paremmin.Juteltiin muutenkin eri liikkeistä ja mitkä kannattaa tehdä mitenkin ajatellen pk:ta. Lentsu ehdotti että suorat luoksetulot, eli käytännössä tokon alo/avo luoksarit ottasin Myyn suoraan eteen ja sitten voi/evl luokasarit sivulle koska niissä tulee stoppeja, mitä pk:ssa ei tule, näin teksiin selkeen eron näiden välille. Näin ajattelin nyt siis tehdä ja tuun käyttämään myös eri käskyä riippuen tuleeko luoksari suoraan eteen vai sivulle. Noutoja mietittiin samalla tavalla. Hyppyjen kautta tulevat olis luovutus edessä, mutta esim. ohjattu vois tulla suoraan sivulle. 


Avo hyppyä treenattiin myös, koska Myy ei oo sitä koskaan muistaakseni tehnyt, paitsi tietty aksassa rima hyppyjä. Eipä tässä mitään ongelmaa ollut, vahvistin lähinnä että tulee suoraan eteen istumaan eikä vinoon.Leiri oli todella antoisa. Kaikki leiriläiset oli todella mukavia ja meillä oli hyvä yhteishenki. Lentsusta tykkäsin myös. Sanoo asiat suoraan, mutta puhuu asiaa. Ideoita erilaisiin treeneihin ja ongelmiin löyty paljon, ja se on aina mukavaa!

Kaikki kuvat: Elina Riipi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti