tiistai 5. tammikuuta 2016

Ahkerasti aloitettu alkuvuosi 2016

Tänä vuonna ollaan ehditty jo useammat treenit tehdä.

Lauantaina 2.1 käytiin Purinalla illalla vähän kattomassa yhden tutun kanssa miltä Myyn meno näyttää. Meillä kun on ollut melkosesti hasteita nimenomaan Purinalla kun kiihtyy jo hallin ulkopuolella. Halli oli ihan tyhjillään niin päästiin rauhassa aloittamaan ilman häiriötä, tai olihan meillä häiriö bc, mutta se olikin ennalta sovittu häiriö se. Leikitettiin Myytä, se oli valjaissa ja liinassa. Myy päästettiin leikkiin kunhan ensin hiljeni ja patoi. Päästessään leluun puri se hyvin leluun kiinni. Näitä toistettiin neljä-viis kertaa ja sen jälkeen pidettiin tauko. Tässä vaiheessa halliin tuli muita treenaajia, me siirryttiin takakentälle ja he jäivät rakentamaan rataa. Toisella kentällä jatkettiin samaa, Myy ei ottanut häiriötä ihmisistä toisella kentällä eikä myöskään bc:stä, kuten ei alussakaan. Häiriötä lisättiin sitten niin, että mä leikitin Myytä ja bc:n kanssa ruvettiin leikkimään. Myy ei edelleenkään kiinnittänyt keneenkään mitään huomiota! Sitten taas tauko, mentiin hallin takaovesta ulos, tehtiin suunnitelma seuraava settiä varten. Hallin toisessa päässä aloittivat juuri treenaamaan aksaa joka on ollut Myylle se ultimate häiriö mikä vie koiran sellaseen mielentilaan jossa ei ole oikein millekkään vastaanottavainen. Palattiin halliin ja aloitettiin leikkisetillä, Myy keskittyi edelleen leikkiin, ei vilkaisuakaan aksaavien koirien suuntaan, ihan käsittämätöntä! Kaveri rupesi treenaamaan bc:n kanssa pikkujuttuja, ja mä yhdistin leikin ja väliin pieniä tokojuttuja (sivulletuloja, muutaman asekeleen seuruuta, maahanmenoja) ja palkaksi leikkiä. Myy oli todella pätevä, keskittyi kokoajan muhun, eikä kiihtynyt ollenkaan, ei ottanut häiriötä. Leikki ja alkusettien patoaminen tuotti suuren muutoksen koiraan. Se ilme kun se puri kiinni leluun, en ole nähnyt tossa koirassa aikasemmin sellasta. Sen silmät vaan seisoi päässä ja puri vaan leluun kiinni, se oli niin levollisen ja keskittyneen näkönen ja ihan omassa kuplassa. Tämä treeni oli Myylle myös väsyttävä. Sehän ei ikinä ole väsynyt treenien tai lenkkien jälkeen, mutta tän kaltainen treeni sai sen väsymään.

Puhttiin muutenkin miten Myyn kanssa kannattais jatkaa, varsinkin treeneissä jossa on muitakin treenimässä. Turha ottaa koiraa halliin huutamaan ja kiihtymään, ei auta yhtään että oppii väärän mielintilan tuohon paikkaan. Tosin sehän on jo sen oppinut, joten siitä opetellaan pois, mutta ei siis enää vahvisteta tuota käytöstä.

Sunnuntaina Sporttiksella vakkarivuorolla, mukana Demi ja Nita. Molemmat teki hyppytekniikkaa perussarjalla. Eka ihan vaan perustreeninä ja sitten perussarjaa noutona. Hyvin toimi molemmilla. Demille tein myös okseri-hyppy treenin, jossa okseri kokoajan 30cm, mutta pystyä nostettiin ja laskettiin. Epävarmuutta havaittavissa. Demi teki myös seuraamista ja jääviä, kaikki asennot oikein! Loppuun tehtiin vielä molempien kanssa aksaa, kun oli valmis rata ja kaikkea ;) Molemmat oli kovin innoissaan ja Demikin muisti esim. takaakierron. Se oli kyllä sellanen luukutusrata!

Maanantaina ajettiin Mäntsälään Hurttia huumora hallille. Halli on kovin pieni ja matto liukas, mutta ajoi asiansa meidän käyttöön tällä kertaa. Oli mukava treenata porukalla, eli Myyn veljet Pata ja Viggo olivat myös mukana ja sitten Ozzy poika myös. Treenattiin koirat yksi kerrallaan, ihan mun pyynnöstä. Halusin mahdollisimman vähän häiriötä, olihan siinä kumminkin ihmisiä, nekin kun on Myylle häiriötä. Myy teki ekalla kierroksella seuraamista, sivulletuloja ja jääviä. Tokalla kierroksella lisää seuruuta, luoksetulon ja kaukoja. Keskittyi kohtalaisen hyvin. Seinien lähellä olevta tavarat ja ihmiset oli kumminkin kiinnostavia, mutta aikas tyytväinen olen, ei singonnut mihinkään eikä haukkunut. Videoitiin treeneistä pätkiä ja jälkikäteen tuli taas huomattua kaikennäköstä. Ensinnäkin mä kävelin seuruussa todella hitaasti. Mun käsi oli jälleen seuruussa liian edessä ja sen takia Myy edisti välillä. Käännökset Myy tekee hyvin ja takapäänkäyttöön ole kovin tyytyväinen, edelleen se yliampuu aikalailla, mutta sen nyt ehtii korjata myöhemmin, mielummin aktiivinen takaosa kuin passiivinen. Kaukot oli aikas jees, ihan alkeissahan me ollaan, mutta enivei.
Loppuun treenattiin vähän näyttelyjuttuja, ja juu ei, Myy ei ole vielä menossa näytelmiin :D Eka kerta tällasia treenejä Myylle, se osaa kyllä seistä itse luontaisesti hyvin, eli ei tartte jalkoja korjailla. Juoksu olikin sitten asia ihan erikseen, neiti joko seuraa tai vetää kuin höyryveturi. Mun täytyis opettaa se juoksemaan niin että katse on eteenpäin, mutta ei kuminkaan tarttis yrittää hirttää itseään. Todella paljon treeniä tarttee kyllä tähän. Jospa se sitten joskus kesällä osais juosta nätisti. Kiitos mukavasta treeniseurasta ja ihanaa oli nähdä Demin lapsia <3 On ne pojat komeita.

Tänään käytiin  Sporttiksella treenaamassa, oltiin varattu irtotunti isolta puolelta Kirsin kanssa. Tehtiin kisamainen treeni Demille ja Nooalle, liikkeet jaettu kahteen settiin. Demi aloitti ruudulla, ekalla lähetyksellä sinkosi merkille joka hallin toisessa reunassa. Uudella virittelyllä ja lähetyksellä, pieni kaari, mutta suoraa tietä ruutuun, ekalla käskyllä seiso ja maahan. Pysyi ruudussa hyvin, ei varastanut (jess), seuraaminen vois olla siistimpää. Sitten seuraaminen, äänteli johon puutuin kerran kun meni jo vähän komentamisen puolelle, sen jälkeen hiljeni, välillä hiljaista piippailua. Seuraamiseen en ollut tyytyväinen, paikka seilasi ja varsinkin seinien lähellä kontakti tippui. Luoksetulo, hyvä stoppi, kroppa-avuin, laukalla loppuun asti. Kaukot, takajalat pysyi hyvin paikoillaan ja siihen olen erittäin tyytyväinen, muutama tuplakäsky. Sitten tauko.

Toka setti alkoi muistaakseni tunnarilla, tunnarit oli jonossa. Demi haisteli kaikki läpi ja palasi omalle, edes takas laukalla, sivulletulo vajaa. Jäävät, eli L, asennot maahan ja seiso. Molemmat asennot hyvin, seuruu hyvää, mutta seisomisessa ei pysynyt paikoillaan kun kävelin ohi. Ohjattu, hieno, metallihyppynouto, hieno.

Kokonaisuudessaan vaikka ei virheittä selvittykkään niin olen ihan tyytyväinen. Demi äänteli vähemmän kuin yleensä ja mä onnistuin olemaan rauhallinen. Paljon hyvää, mutta paljon vielä treenattavaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti