sunnuntai 24. tammikuuta 2016

Rallyy, aksaa, tokoo, lenkkii...

Talvi jatkui viikonloppuun asti mukavasti. Sitähän tottui noihin kovempiin pakkasiin ja nyt se -10 tuntui jo todella lämpimälle. Eilen illalla alkoi sitten taas lumisade, huoh, yön aikana lunta satoi 10cm ja päivällä vielä lisää. No tuon lumen määrän vielä kestäisin, mutta kun lämpötila lähenee plussaa niin siitä en tykkää.

Lenkkeilty ollaan ja hangessa kirmaaminen on hauskaa. Tänään käytiin Nuuksiossa, tehtiin hyvänpituinen lenkki ja ai että, reidet ja persus sai kyllä treeniä. Valmiita tallattuja polkuja ei ollut alun jälkeen, kun päätettiin poiketa reitiltä. Ja kyllähän sen tietää kun tuon erään ihanan kaverin kanssa liikkeellä on, että pikkasen actionia matkaan mahtuu. Oli pikkasen haastavia kohti, mutta myös mukavaa ja helpompaa reittiä välillä. Ihana keli, mutta kun lähellä plussaa oli lämpötila niin koirat näytti sitten tältä.

 Luminen metsä on kyllä kaunis
Myy ja lumipallot
Lähikuva lumipalloista

Käytiin illalla vielä tekemässä pienet rallytokotreenit, kyllä, luit oikein! Sehän oli siis elämäni toiset rallytreenit. Meillä oli Demin kanssa oikein hauskaa. Hassua miten hankalaa on hihnan kanssa toimia, tokossa olen nauttinut siitä kun ei hihnaa ole tarvinnut kun se nyt vaan häiritsee mun keskittymistä. Rallyssa kun on noita kaikenmaailman käännöksiä niin kyllä se hihna vaan haittaa hommia :D Treenattiin alokkaasta niitä liikkeitä joita ei millään tavalla löydy tokosta ja sitten yritin ymmärtää ja muistaa noita kylttejä. Hauskaa puuhastella välillä jotain uutta.

Eilen, lauantaian, käytiin Myyn kanssa taas kuokkimassa lapinkoirien aksatreeneissä. Treenattiin pientä radantynkää, jossa hyppyjä ja putkia. Hakeutuu hyvin putkiin, vaikka olisi vaikeampikin putkikulma, hypyistä tuli välillä ohi, jos oli sivuttaisetäisyyttä muhun liikaa tai hyppy ei ollut linjassa ja edessä näkyi putki. Tuo kyllä zoomaa kaikki putket mitä kentältä löytyy. Treenattiin erikseen vielä rengasta ja takaakiertoja yhdellä hypyllä. Takaakierto vasemmalta oli Myylle helpompi kuin oikean kautta. Pätevä junnu tuo Myykkis kyllä on. 

Viikolla treenattiin sisällä myös tokoa. Tajusin, että Myyn kanssa ei olla vielä treenattukkaan niin, että se olis paikkiksessa sillä aikaa kun teen Nitan tai Demin kanssa jotain pientä. Päätin testata, noh, eihän se pysynyt. Käskin Demin sivulle niin Myy tuli samantien ja oli sitä mieltä että HÄN tulee hommiin. Palautin muutaman kerran kunnes totesin että hei, pitää helpottaa hommaa. No sehän ei ollut vaikeeta, Myylle etupalkka, nakin palanen metrin päähän ja ta-daa, Myy kesti siinä kohtaa kaikki Demin kanssa tehdyt sivulletulot, seuraamiset Myyn vierestä, jäävät, kaukot. Taitava junnu! Etupalkka tekee kyllä ihmeitä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti