tiistai 6. toukokuuta 2014

Toko toko toko

Nitan kanssa ollaan viikonloppuna aloitettu käpytunnari projekti. Joka päivä tehdään metsässä tunnaria kävyillä. Tähän mennessä ei ole vielä kertaakaan tuonut väärää. Haistelee hyvin ja tekee koko ajan töitä vaikka lähteekin alkuun todella laajalta alueelta haistelemaan. Annan Nitan tehdä töitä juuri niin kauan kun tarvitsee/haluaa, en puutu työskentelyyn mitenkään, pääasia että käyttää nenää. On oikeasti hassua, kuinka mielentila on todella paljon levollisempi kun tehdään tätä metsässä ja kävyillä. Ei mitään ääntelyä, saatikka että tekisi vain ns. noutona. Olen ajatellut tehdä tätä joka päivä, vähintään pari toistoa päivässä, katsotaan missä vaiheessa kokeillaan taas oikeilla tunnareilla.

Lauantaina ja sunnuntaina kävin Puolarmaarissa nurmella tekemässä pienet tokot. Nita teki lauantaina palkatta seuruun, luoksetulon ja istumisen. Seuraamisessa käännökset väljiä, ei ollut ihan skarppina. Liikkeestä istuminen hyvä, samoin koko luoksetulo oli hyvä. Sunnuntaina Nita teki kaukoja ja ns. ruudun loppuosaa. Jätin Nitan seisomaan, kävelin kuvitellun kaavion ja kutsuin seuraamaan, toimi hyvin. Tosin olen nyt päättänyt, että kutsun seuraamaan "Nita seuraa" käskyllä, koska pelkkään seuraa käskyyn ei aina reagoi ekalla käskyllä.

Demin kanssa on työstetty luoksetulon stoppia, päätin kokeilla ihan extempore myös pallolla, mutta juu, eipä ollut mitään ennakointia saatikka nopeampaa reagointia havaittavissa. Nopeimmat stopit tekee edelleen takapalkalla, mutta näissäkin stoppi valuu vielä liikaa. Demin kanssa on treenattu myös maahanmenoa kaukaa käskytettynä, koska ruudussa menee 90% todennäköisyydellä istumaan mun maahankäskyllä. Harvemmin ruudussa edes käsken maahan, mutta ne harvat kerrat vaatii useamman käskyn, joten sen takia nämä treeniin. Alkoi jopa onnistumaan, ensin tietty lähempää ja pikku hiljaa kasvatin etäisyyttä. Kaukoja on tehty vaihtelevalla etäisyydellä, mutta harvemmin useampaa vaihtoa 10m. Sivulletuloja sekä seuraamista myös. Sivulletulot on paljon nätimpiä sisällä, kaula pysyy suorassa, kun taas ulkona helposti kenottaa kaula kaarella. 

Maanantaina en mennyt Nooan aksatreeneihin, koska oli heikko olo. Mua pyörrytti iltapäivästä aikalailla ja sit meni hetkeksi vintti pimeeksi, päätin sitten jäädä kotiin nukkumaan päikkärit. Illemmalla kumminkin mentiin metsään koirien kanssa. Mä vaan jankutan tätä, mutta tykkään niin keväästä <3 Ihanaa hengailla ulkona koirien kanssa.

Ai niin, Demin kuvat saapuivat maanantaina postissa, joten tässäpä muutama mun suosikki.


 

Tänään tokoiltiin Kirsin kanssa Tähtiniityn koulun kentällä. Demi teki ensin palkatta & liikkuroituna liikkeestä istumisen, hyppynoudon ja kaukot. Istumisessa jäi seisomaan, hyppynouto muuten hyvä, mutta vino perusasento, kaukoissa tarvittiin ekaan istumiseen tuplakäsky ja myös johonkin muuhun. Demi päästi muutaman pienen piippauksen, mutta ei sen enempää. Sitten otettiin luoksetulon stoppia. Kirsi oli takana palkkaamassa. Kyllähän se stoppi alkoi paranemaan, mutta hommia vaatii vielä, mutta sentään nyt pysähtyy. Lopuksi ruutua, jossa kosketusalusta joka oltiin viety jo aikaisemmin ruutuun. Demi ei mun virittelystä ruutua bongannut, lähti maalin luokse. Kutsuin takaisin, uusi virittely ja nyt bongasi ruudun ja sinnehän se meni kun lähetin. Täytyy oikeasti pitää huoli, että varmasti bongaa ruudun eikä vain olettaa. Ekalla toistolla pelkkä seisominen ja sen jälkeen tahkottiin ruudussa maahanmenoa. Demi ei todellakaan ole koira joka alkaa toistojen kautta ennakoimaan. Kyllä se sinne maahan sitten meni kun ensin väännettiin rautalangasta ettei se istuminen käy. Ihan vikana, muiden treenien jälkeen otettiin paikallamakuu, reilu 4 min Nooan kanssa, haisteli välillä maata, muuten hyvä. Kaukot takapalkalla, nyt toimi hyvin.

Nita teki omalla vuorollaan ruutua ja sehän bongas sen heti ekalla kerralla! Otin muutaman ruudun näin ja sitten kerran kävelin kaavion ja kutsuin seuraamaan, toimi hyvin. Seuraamista Kirsin toimiessa liikkurina. Käännökset oli huonot, temponmuutokset toimi, askeleet ok, peruutus huono. Hinkattiin sitten erikseen vain peruutusta. Noudon loppuosaa metallilla, jotta saatiin perusasento suoraksi. Ja loppuun Nitakin pääsi tekemään paikallamakuun Nooan kanssa. Oli hiljaa, vaikka samalla kentällä pelasi perhe fudista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti