tiistai 13. toukokuuta 2014

Punkkeja sekä treenejä

En tiedä onko tänä vuonna meilläpäin enemmän punkkeja kuin edellisinä vuosina, mutta niitä on nyt poistettu koirista harvasepäivä, yök! Lopullinen niitti oli tänään, kun Nitan silmäkulmassa oli punkki. Vähän mietin että saanko sitä pois sohaisematta silmää, mutta Nita oli nätisti joten punkkikin saatiin hyvin pois. Viime vuosina olen laittanut koirille Exspottia pari kuukautta ja sen jälkeen ovat pärjäilleet ilman. Viime vuonna poistin molemmilta yhden punkin ja nyt niitä on poistettu enemmän kuin mitä kummastakaan koirasta on ikinä tähän mennessä poistettu. Yritin heti pääsiäisen jälkeen saada uutta punkkilääkettä, Bravectoa, mutta sitä ei missään täällä lähellä alkuun ollut, kun on uusi lääke ja tukuista loppu. Tänään kumminkin soitin taas Espoon eläinsairaalaan ja nyt sitä siellä oli saatavilla. Varasin siis tytöille eläinlääkäriajan, jotta saadaan Bravectoa tytöille. Saa nähdä miten toimii, mutta toivottavasti hyvin.

Eilen oli Nooan aksatreenit. Meitä oli paikalla vain kaksi, joten saatiin treenata oikein ajan kanssa. Treenattiin helppoa lyhyttä rataa, jossa sain ihmisnuolen toimimaan hemmetin hyvin, vaikka Nooa tuli hypyn ja suoran putken takaa. Se ei enää tuu mun päälle, vaan ihan oikeesti jarruttaa kun teen ihmisnuolen :D Vekillä ja valssilla kääntyi hyvin kaarteen joka oli 180 astetta, eikä tehnyt valtavaa kaarrosta. Ja valssi, se oli hyvä, ei peruutteluita, jess. A:lta liikkuvalla pakkovalssilla ohjasin putkeen, toimi hyvin, putkesta käännös venähti ja tuli seuraavan hypyn ohi, kun oli itse tässä kohtaa liikaa edellä. Kun sainajoituksen kuntoon ja huutelin Nooaaa sen ollessa putkessa osasi se kääntyä putkesta tulsotullessaan vasemmalle jolloin seuraava hyppy onnistui hyvin ja työnty taas suoraan putkeen. Ehdin myös putken jälkeen tehdä niisto-persjätön johon Nooa tuli todella hyvin mukaan, vaikka putkesta tullessaan suoraan nenän edessä oli väärä hyppy. Tein omatoimisesti vielä loppuun hyppysuoraa jonka päätteeksi kepit. Testasin kepeille takaaleikkausta ja keppejen jälkeen valssia ja persjättöä. Takaaleikkaus tuntuu varmimmalta, sitten valssi, persjättöä en tässä kohtaa kisoissa vielä tekisi.

Tänään tokoiltiin Kuitinmäen koulun hiekkakentällä Kirsin kanssa. Demille tehtiin kisamainen treeni. Demi ja Nooa aloitti paikallamakuulla 4min piilossa.Ennen aloitusta höpöteltiin siinä rivissä, jotta päästiin treenaamaan sitä kisoissa tulevaa odottelua kun tuomari ja liikkuri höpöttelee kaikkea. Demi alkoi mua komentamaan, mutta mä käskin sen olla hiljaa ja sehän hiljeni. Demi oli suorassa kun jätin, mutta piiloon mennessä oli lonkalla ja etutassut ristissä (niinkuin se mekein aina on). Pysyi samassa asennossa koko ajan. Paikkiksen jälkeen juostiin autolle palkalle.

Demin setti alkoi tunnarilla. Lähti laukalla, haisteli rivin, toi varmasti oman, palautus ravilla ja vino perusasento. Enpäs muuten muista nyt tarkkaa järjestystä, mutta sitten tais tulla noudot. Hyppynouto, laukalla mennen tullen, hyvä nosto, edelleen vino luovutus, mutta ei niin vino kuin tunnarissa. Metallinouto, laukalla meno, hyvä nosto, reippaalla ravilla palautus, vino perusasento. Seuraaminen, muutama piippaus tuli, muuten hyvin. Vähän edisti ja aukes, mutta kohtuu kivaa ja iloista menoa. Luoksetulo, kuten arvata saattoi, ei pysähdy, mutta maahan menee, loppuun asti laukalla. Liikkeestä istuminen, jää seisomaan. Kaukot, nousi terhakasti istumaan, seuraava vaihto seisomaan, jota ei tee monesta käskystä huolimatta, vaikka menen eteen. No en jäänyt tätä hinkkaamaan. Vikaksi ruutu. Hyvin bongasi, laukalla ruutuun, pysähtyi käskystä, mutta taas istui ekalla maahan käskyllä ja istumasta maahan vasta tokalla käskyllä, murr! Seuraamaan tuli hienosti.

Ei mennyt putkeen, mutta tässä vaiheessa haluan saada vain mukavan kisakokemuksen. Demi toimi kivasti, vaikkakin liikevirheitä tuli. Osa liikkeistä todella nättejä ja parasta oli se, ettei alkanut komentamaan mua, palkkaantui kehuista hyvin. Demin kanssa oli tosi kiva tehdä hommia ja sehän on aina pääasia.

Nita teki omalla vuorollaan metallinoutoa, nytpäs ei päästänyt mitään ääntä. Ja Nita niin tykkää metallinoudosta, se on niin ihana! Ruutua, lähetyspaikalle tultiin niin sivusta ettei voinut kuin merkiltä valmistella ruutua, eli ei päästy ensin kulkemaan suoraa ruutua kohti. Mutta tämähän ei ollut ongelma, "ruutu edessä" ja Nita bongasi katseellaan ruudun jolloin hyvillä mielin sen sinne lähetys. Pysähtyi käskystä ja pysyi seisomassa, ei mennyt oma-aloitteisesti maahan, hyvä. Seuraaminen, muutama pätkä jossa käännöksiä, askeleita, temponmuutoksia, kivan tuntuista ja kuulemma kivan näköistä. Vikana kaukoja, ensin yksittäisiä vaihtoja 7-10m päästä ja sitten ketjutettuna useampaa. Pari kertaa teki rumat vaihdot, mutta suurin osa vaihdoista hyviä, Nitan kriteereillä mitattuna. Nipsu oli niin symppis. Kentällä oli ajoittain häiriötä, mutta Nita suoriutui hyvin siitä huolimatta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti