sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Taas yksi vuosi lisää

Lauantaina oli naistenpäivä ja päivän kohokohta taisi olla Nitan synttärit! Nita täytti jo 6-vuotta! Ei sille mitään voi, mutta joka vuosi sitä ihmettelee kuinka aika menee niin nopeasti, vuodet vain vierii.

HYVÄÄ SYNTYMÄPÄIVÄÄ 
RAKAS NITA!


Illalla Sporttiksella treenattiin Erikan ja Sallan kanssa. Aloitettiin kai ryhmäliikkeillä. Ensin paikallaistuminen, olin piilossa. Demi meni melko nopeasti maahan, kävin korjaamassa ja lopun aikaa oli hyvin. Sitten paikallamakuu 2-3min ja jälleen piilossa. Ikkunasta kuin katsoin niin haisteli maata. Haisteli etutassujen molemmin puolin ja sen jälkeen makasi keskittyneesti. Treenattiin yksitellen hallissa, koska muut tekivät kisamaisen. Demin kanssa taisin aloittaa luoksetulon stopeilla. Käytin takapalkkaa. Kuten aavistin, pysähtyi Demi melko kivasti ja sain vähän lisää etäisyyttä. Mutta kuten arvata saattoi, oli neidillä kova kiire palkalle. Ei malttanut odottaa vapautusta, kun oli sitä mieltä että heti stopin jälkeen voi ihan itsenäisestikkin palkalle mennä. Onneksi meillä oli palkalla vahti niin ei sinne ihan niin vain menty. Tehtiin välillä läpijuoksuja ja muutaman kerran palkkasin itse (eteenpäin) jottei ota tavaksi varastaa ja opi, että aina  vapautetaan taaksepäin. Metallinoutoa, vauhtinoutona, laukalla molempiin suuntiin. Yhdellä toistolla mietti hetken ennen kuin metallin otti, mutta muuten olinopeat nostot. Seuraamista, ensin liikkuroitu kaavio ja sen jälkeen otettiin projektiksi edistäminen tai siis sen poiskytkeminen. Tehtiin paljon suoraa jossa äkkipysähdyksiä. Koska Demi edistää niin oli tietty aivan liian edessä kun tein äkkipysähdyksen. Näissä huomautin tyyliin "oho missäs oot", ja Demihän korjaa itse oikeaan paikkaan sivulle. Kun näitä tehtiin niin pikkuhiljaa alkoi paremmin pitämään oikeaa paikkaa ja edistäminen väheni. Hitaassa edisti kaikkein eniten ja siinä myös samalla poikitti. Mutta tosi kiva huomata kuinka D alkoi skarppaamaan ettei mokaisi. Sitten tunnari x 1. Koska tunnari on Demille helppo, niin päätin että lisätään haastetta ja vaihtelua siihen tavanomaiseen. Erika liikkuroi meille tunnarin, mukana oli 3 tunnari joista yksi siis oma ja sen lisäksi 3 (Erikan) koirien lelua. Lelut ja tunnarit muodostivat ympyrän. Demi lähti tavanomaiseen tapaan, haisteli ympyrässä olevat tunnarit ja lelut, palasi kohtaan jossa se oma oli ja toi sen! Hauskaa kun pääsee tunnarissakin tekemään välillä jotain muuta kuin sitä ainaista samaa. Demi tykkää tästä liikkeestä ja kivahan sillekkin on siellä tehdä ylläreitä joita se osaa ratkaista :)


Tänään käytiin Erikan kanssa Puolarmaarissa tokoilemassa. Nita sai aloittaa hommat. Puun kierron kautta luoksetulon stoppeja. Nita teki ne omaan varmaan tapaansa. Laukkaa sujuvasti ja pysähtyy hyvin. Kuten Nitan tapaan kuuluu, niin alkoi muistaakseni jo ekan toiston jälkeen ennakoimaan. Oli tarkoitus ottaa läpijuoksu, mutta Nita ehti pysähtyä ja kun mitään en sanonut niin meni maahan. Nää on näitä Nitan juttuja, osaa ihan itekki :D No saatiin tehtyä läpijuoksujakin ja muutama stoppi lisää. Seuraamista. Nitahan edistää myös, mutta ei ehkä ihan yhtä paljon kuin Demi. Tehtiin suoraa jossa tempon muutoksia ja pysähdyksiä. Nitakin skarppas kun otettiin nopeat pysähdykset mukaan. Kaukoja, maahan-seiso vaihdot toimi aika kivasti kun taas istu-seiso vaihdot oli aivan hukassa. Loppuun vielä paikallamakuu Taran kanssa, hyvin meni.

Demi aloitti seuraamisella, jatkettiin eilisellä projektilla. Paljon temponmuutoksia ja nopeita pysähdyksiä. Muutoin samalla tavalla kuin eilen, mutta tänään en antanut uutta käskyä tempon vaihtuessa vaan Demi joutui itse olemaan kokoajan kunnolla hereillä. Tein siis sekaisin kaikkia tempoja vaihdellen miten sattuu. Kontakti pysyä kivasti ja edistäminen väheni. Alkuun edisti paljon ja ekoissa pysähdyksissä koira oli koiranmitan mua edellä. Liikkeellelähdöt on sellasia joissa Demi edelleen helposti lähtee reippaasti liikkeelle ja lähtee edistämään, mutta kyllä nyt otan näitä kuurina koska tempon muutokset ja pysähdykset näyttää toimivan. Luoksetulon stoppeja samalla kaavalla kuin eilen, tänäänpä ei varastanut kertaakaan, eikun ekalla kerralla varasti, sen jälkeen malttoi odottaa vapautusta. Läpijuoksuja otettiin myös. Liikkeestä maahanmenoja, ensin peruuttaen ja sitten seuraamisen yhteydessä. Tekee nopeita maahanmenoja, tämä liike on tällä hetkellä juuri sen näköinen kun haluankin. Loppuun paikallaistuminen. Meni maahan kun pääsin piiloon. Elikkäs, nyt pitäis ehkä palata askel taaksepäin. En mee nyt piiloon ennenkuin saadaan tämä istuminen varmemmaksi.

Lähdin treenien päätyttyä vielä metsään koirien kanssa. Oli ihanan aurinkoista, mutta todella tuulista. Nita the hienohelma, NOT!!! päätti kieriä jonkun sortin paskassa ja voi hemmetti että se haisi koko otus. Tehtiin sitten vähän lyhkäisempi lenkki kuin mitä oli tarkoitus ja koirat autoon. Näin jälkeenpäin ajateltuna, olis ehkä kannattanut kävellä kotiin ja hakea sitten auto, koska pääsin pesemään myös takaluukun seiniä. Kotona pesin ensin Nita ja sen jälkeen lähdin autolle siivoamaan seiniä. Suurimmat paskat oli veräjän väliseinässä josta ne sai hyvin pestyä pois, mutta myös auton sivuverhoilussa oli vähän sitä itseään. Sitä yritin hinkata, mutta saa nähä jääkö se haju sinne autoon! Toivon todella että sain ne kaikki pois verhoilusta.

2 kommenttia:

  1. Tulin vastavierailulle (taas). Onnea syntymäpäiväsankarille!

    Ja anteeksi, mutta vahingoniloisesti hihitin sontapesuille. En ole vieläkään toipunut siitä, kun Lysti kerran oksensi ahmimansa ihmisen peet sänkyyni niin, että p-yrjö valui täkin ja lakanan läpi petauspatjan sisälle.

    VastaaPoista
  2. Ei noista taida toipua! Ja sain sen autonkin siivottua niin ettei hajua enää aamulla ollut, Onneksi!!!

    Kyllä vaan nuo koirat osaa :D

    VastaaPoista