torstai 20. maaliskuuta 2014

Ollaan me jotain tehtykin...

Viime päivityksestä onkin vähän aikaa, hups. Ollaan kyllä treenattu ja lenkkeilty, mutta en vain ole kiireiden keskellä ehtinyt mitään päivittää.

Sitten viime päivityksen on ainakin tullut takatalvi :( En tykkää yhtään, mutta kyllähän se kevät ennemmin tai myöhemmin tulee.

Viime viikolla oli Nitan treeneissä hauska rata. Radalle mietittiin erilaisia ohjauskuvioita, joita sitten kaikkia kokeiltiin ja vertailtiin mitkä toimivat parhaiten kullekkin koiralle. Näistä treeneistä tykkään, koska on aina mukava testata myös oman mukavuusalueen ulkopuolella olevia ohjauskuvioita, mutta myös huomata että osaa jo aika hyvin itse miettiä mitkä on juuri meille ne toimivimmat. Rimat laitettiin pitkästä aikaa vaihtelevasti eri korkeuksiin ja huomaa kyllä että usein meillä on kaikki rimat samassa korkeudessa, koska nyt kun Nitan olisi pitänyt arvioida hyppyjen korkeutta niin räiski hullun lailla rimoja. Nita oletti kaikkien rimojen olevan samalla korkeudella ja kun ei ollut niin johan niitä rimoja lensi, todella epätyypillistä Nitalle, siis rimojen pudottelu. Radalla mentiin samoja hyppyjä moneen otteeseen eri suunnista, muistamista oli jonkin verran. Mulla nimittäin tietää tällaiset radat vähän muistiongelmia, koska helposti sekoitan millä kerralla mennään mikäkin hyppy. Joka tapauksessa, muistin radan hyvin, mutta ohjauskuvioita vaihdoin lennosta treenien aikana. Tein joka kierroksella muutamia eri ohjausvaihtoehtoja, ja osa tuli niin etten ollut niitä aluksi ajatellut. Sain kouluttajalta kehuja, että pakka pysyy mulla syksyyn verrattuna jo paljon paremmin kasassa vaikka muuttaisinkin kesken rataa ohjauskuvioita. Aikaisemmin olen helposti lopettanut ohjaamisen tai ainakin asenne ei ole ollut kohdillaan jos ohjauksessa on tapahtunut muutoksia kesken rataa. Nykyään pystyn jatkamaan samalla asenteella enkä enää "mene sekaisin" siitä että suunnitelmat muuttuu. Omaan ohjaamiseen on jo enemmän luottoa ja suunnitelmia pystyn hvyin muuttamaan lennosta eikä kuulemma edes huomaa että olen suunnitelmaa kesken kaiken muuttanut. Todella kiva kuulla palautetta ja kehitystä, ei siis ihan turhaan treenailla ;)

Tokoa treenattiin vain kotona viime viikolla koska viikonlopun olin reissussa. Yhdistystoiminnan parissa vietin koko viikonlopun. Oli hauskaa mutta myös rankkaa. Oli pitkiä päiviä eikä nukkumista liikaa harrastettu.

Maanantaina treenattiin Nooan kanssa. Tehtiin rataa, josta mulla jäi rataantutustumisenkin jälkeen vielä tunne, etten ole ihan varma toimiiko suunnitelmat vaiko ei. Koin radan melko haastavaksi, mutta täytyy todeta, että positiivisesti ilahduin kuinka sain Nooan toimimaan. Alussa päätin koittaa ihmisnuolta, ihan riskillä, koska siinä on Nooan kanssa aina riski saada koira jalkaan jos menee ohjauksesta läpi tai en itse siirry ajoissa pois alta. Vaikkei tätä ollakkaan käytetty pitkään aikaan niin toimi ihan jees, ei tullut jalkaapäin mikä on aina hyvä :D mutta siis kääntyi sillä hyvin ja kokosi hypyn hyvin. Persjätöt toimi ja varsinkin japanilaiseen olin tyytyväinen. Japanilaista en ole juurikaan käyttänyt, Nitan kanssa joskus, mutta Nooan kanssa en koskaan. Tällä radalla tuo japanilainen toimi todella hyvin! Nooa irtosi hyvin ja poispäinkäännöskin toimi. Vaikeutta toi kepeille vaikea avo kulma, näitä pitäis edelleen treenata lisää, siis eri lähestymiskulmia kepeille. Treenit oli todella antoisat!

Demin tokot vielä Nooan treenien jälkeen. Olin suunnitellut treenit huonosti ja koska pakkasta oli jo melko paljon, lähemmäs -10 ja mulla oli aivan väärät vaatteet niin olin jo ihan jäässä, joten treenit jäi lyhyemmiksi kuin olin ajatellut. Demin kanssa treenattiin luoksetulon stoppia, kun sain treenikaverin appariksi. Teki hyvät stopit, ja vauhti oli tasanen molempiin suuntiin. Teki siis stopit ja läpijuoksut samalla vauhdilla. Unohdin kertoa apparille, että kannattaa varoa sormia.. joten sormet taisi vähän kärsiä, sorii... Katottiin vielä Demin seuraamista. Perusasento on edelleen ihan liian edessä jolloin edistää ja poikittaa. Perusasennossa on edelleen siis vino, etupää on ihan vinkuralla ja se kaaressa oleva joutsenkaula sille pitäis saada muutosta vieläkin enemmän. Seuraamisessa oli hyviäkin pätkiä jolloin Demi piti melkolailla paikkansa ja ihanan iloinenhan se on. Sillä on kyllä kiva asenne. Intoa on vaan enemmän ja kun ohjaaja on päästänyt sen perusasennon aivan liian eteen niin turha sitä koiraa on siitä edistämisestä syyttää.

Keskiviikkona Nitan aksatreenit. Ratatreenit, jossa mun toiveesta hypyt vaihtelevasti 55-65cm välillä. Nita keskittyi nyt hyvin korkeuden arviointiin koska yksikään rima ei tullut alas. Rata oli kiva ja mun suunnitelmat toimi hyvin. Tehtiin 2 x nollarata. Ei ihan hirveesti ollut hinkattavaa, yksi takaaleikkaus vaihdettiin persjättöön jolloin rytmitys toimi paremmi. Mukavat treenit, josta jäi myös hyvät fiilikset.

Kotona on ti, ke ja tänään tokoiltu. Demin kanssa nyt projektina perusasennon siirto TAAEMMAS! Kyllä se jo näyttää tuottavan pientä tulosta, mutta kyllä se vaan tarjoaa vieläkin herkästi perusasentoa siihen vanhaan paikkaan. Kun nyt vaan muistais olla näissä musta-valkoinen. Kaukot (voittajan) on kivalla mallilla. Sarjoja voin tehdä monella eri vaihdolla sekaisin, teenkin vaihtelevasti jotta into säilyy kun ei tiedä millä vaihdoilla saa palkan. Etäisyyttä vaihtelen myös paljon. Treenaan edelleen yksittäisiä vaihtoja jotta tekniikka varmasti säilyy ja kriteerit pysyy yllä, mutta myös eri vaihtoja tehdään sekaisin ja sarjoina. Noutokapulan pitoa paranneltu, tavoitteena parempi ote. Täyskäännös vasemmalle on myös hieman edistynyt, ei travitse enään niin paljon vartaloapuja. Nitan kanssa työnalla on edelleen kaukot, kyllä niissä vain ylläpidettävää riittää. Tekniikasta ei varmasti ikinä tule niin puhdasta kuin Deminllä, mutta en oletakkaan kun Demin kanssa on alusta lähtien tehty paremmat pohjat kaukoille. Myös noutoja on Nita tehnyt. Myös jääviä sekalaisessa järjestyksessä, kuuntelee paremmin, ei pelkästään oleta tietävänsä mitä tehdään. Nitalla on kyllä välillä sellanen asenne että tietää paremmin kuin minä :D

Keväälle on suunnitteilla koulutuksia, kaikkia ei ole vielä varmistettu, mutta kivojen kouluttajien oppiin ollaan mahdollisesti pääsemässä. Hanna Närhen yksäriä on tiedossa, Sirke Viitasen koulutus, Maiju Korhosen koulutus, Mia Skogsterin luento, Lotta Vuorelan luento... Kaikkea kivaa siis :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti