keskiviikko 4. lokakuuta 2017

Hyvä boogie

Nyt on ollu aika kiva boogie treeneissä. Ollaan käyty sekä ohjatuissa että omatoimisesti ja lenkilläkin on treenattu juttuja joita päästään myöhemmin hyödyntämään aksatreeneissä.

Omatoimitreeneissä kävi viime viikolla pikku vahinko. Treenasin A:ta ja Myy ajautu harjalla liian lähelle reunaa ja astui tyhjään, sai ponnistettua itsensä kumminkin niin että laskeutui maahan, mutta tuli alas kuin hylje, jalat rinnan alla. Säikähdin kyllä ihan sikana, mutta Myy vaikutti ihna ok:lta joten päätin ottaa A:n vielä uudestaan ettei jää mitään kammoa. Teki vähän varovaisemmin, mutta reippaasti kumminkin, eli ei jäänyt mieleen epämiellyttävänä juttuna. Fyssarillahan sen sitten näkee tuliko oikasti osumaa. Puomilla treenattiin 2o2o, vahvistaa tarttee edelleen, pysähtyy kyllä mutta jos juoksen kovaa ohi, niin valuu vähän yli. Keinua tehtiin myös, 2o2o toimii ihan hyvin, tosin tätä ei vielä olla tehty kokonaisena, koska liian vähän treenattua keinua. Mä jotenkin aina unohdan sen koko olemassaolon, mutta nyt täytyy tsempata, ja muistaa treenata ihan  säännöllisesti. Keppejä oon treenannu erinäisistä kulmista ja osana radanpätkää. Avokulmat on vaikeita ja mun täytyy muistaa antaa Myyn hakea sisään rauhassa ja vasta sitten juosta ohi. Myös kova vedätys kepeillä on vielä vaikeaa, joten täytyis varmaan välillä laittaa ohjureita takaisin jotta treenaisin tätäkin onnistuneesti. Käännöskäskyjä oon myös säntillisesti omatoimitreeneissä vahvistanut.

Ohjatuissa treeneissä on tehty lyhyitä ratoja n.12-15 esteen, jossa kumminkin keskitytty eri ohjauksiin. Persjättöjä oon nyt treenannu ahkerasti ja rohkeammin uskallaan niitä tehdä. Myös takaaleikkausket on menny eteepäin ja oonpahan kokeillu myös pakkovalssia, poispäinkäännösksiä. Lukee kyllä ohjauksia hyvin vaikka noita ei olla erikseen vielä opetettu. Slalomia ollaan treenattu ohjatuissa ja kohta meillä onkin hypyt suorassa linjassa. Myy hakee kyllä slalomin hyvin. Slalom suoralla meillä on usein putki tai molemmissa päissä putket. Sitten kun käännetäänkin koira takaisinpäin käännöskäskyllä eikä päästetäkkään putkeen niin tarttee olla ohajukset ajoissa. Musta tuntuu että mulla on jatkuvasti tässä ajoitusvirhe, joko oon myöhässä jolloin Myy ampuu vaan ohjauksesta läpi ja juoksee putkeen tai sitten teen liian vahvan jarrun + käännöskäskyn jolloin Myy vetää liinat kiinni ja kieltää hypyn. Ittellä siis vielä ajoituksen kanssa haasteita, mutta sillon kun oon oikea-aikainen niin Myy tekee kyllä hyvin. Myyn kanssa on kyllä tosi antosaa treenata, se on vaan niin ihana!

Rallyakin ollaan treenattu, lähinnä Demi, mutta myös Myy ja Nita on päässy tekemään. Demin kanssa oikealla puolen seuraamista, oikealla perusasentoa ja oikealta eteen ja takaisin oikealle sivulle on ne mitä pääsääntöisesti nyt on vahvistettu. Puolen vaihdot seuraamisessa, selän takana että jalkojen välistä on ihan hyvällä mallilla. Oon ottanu tasapainotyynyn avuksi näissä eteenistumissa ja siirtymisissä, Demi on tämän avulla suoristanut istumista edessä ei ajaudu vinoon niin helposti.

Viime viikolla kävin Vihdissä lenkillä kun pääsin aikasiin töistä. Kiertelin monta tuntia ihanissa maastoissa, poimin välillä vähän sieniä mukaan.


 

 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti