torstai 31. toukokuuta 2018

No johan tuli kesä ja helteet

Päivitys tahti näyttää olevan kerran kuussa :D Parempaan en nähtävästi tällä hetkellä pysty.

Toukokuun kelit on olleet ihan mahdottomat! Lämpöä ja aurinkoa on riittänyt ja siitä ollaan nautittu. Toukokuun aikana loppui ohjatut agility treenit, ensin Sepolla sitten HAU:lla. Kesätauko alkoi. Tarkoitus olisi kesäkuussa pitää muutama viikko taukoa ja sitten jatkaa omatoimitreeneillä ennenkuin elokuussa sitten taas jatkuu ohjatut treenit.

Toukokuun 20. päivä käytiin Myyn kanssa agilitykisoissa Hyvinkäällä, tällä kertaa Hyvinkään kennelkerhon kisoissa. Tuomarina kisoissa Minna Räsänen. Minnalla oli oikein kivat radat, osallistuttiin molemmille agilityradoille. Ekalta radalta 0vp -11,50sek 1.sija ja LUVA. Toisella radalla hyllytettiin heti radan alkuvaiheilla, jätin Myyn selän taakse ja sieltähän se nappas putken. Molemmilta radoilta jäi kumminkin hyvä fiilis, paljon onnistumisia, mutta myös treenattavaa. A:lla tuli kontaktin läpi, kun oli hylly alla niin "hyvillä mielin" uusin kontaktin ja seisotin siinä hetken aikaa, sitten juostiinkin suoraan maaliin ja Myy oli vähän ihmeissään. Tällä radalla tuli myös kepeillä sisäänmenovirhe.

27.5 ajettiin sitten Kotkaan, Kotkan koiraystäväin seuran kisoihin. Täällä tuomarina Eija Berglund. Eijan radoilla en ole koskaan aiemmin ollut, joten oli ihan uusi tuttavuus. Eijalla oli todella kivat radat, mutta juosta sai niin maan perkuleesti. Radat oli profiililtaan vähän erilaisia, mutta oikeasti todella kivoja. Siellä oli hyvin haastetta niin koiralle kuin ohjaajallekkin. Ei ollut nämä radat niitä "perinteisiä" 1-luokan ratoja. Ekalla radalla tuli eka virhe kepeillä, sisäänmenovirhe jälleen. Kepeille tultiin putkesta kovassa vauhdissa, helppo keppikulma mutta sieltä se Myy kumminkin kakkos väliin meni. Hylkäys tuli myöhemmin kohdassa jossa päätin leijeröidä, no ei onnistunut ja Myy hyppäsi ylimääräisen hypyn. Toisella agilityradalla kepeille saatiin onnistunut sisäänmeno, mutta ei sitten pujotellut loppuun kun mä kiirehdin edelle, jätti vikan välin pujottelematta. Hylkäys tuli myöhemmässä vaiheessa radalla jossa lähetin Myyn takaakiertoon, mutta se bongasikin sitten putken minne sujahti. Radan ihan lopussa otettiin myös ylimääräinen hyppy. Ei siis ihan nappiin mennyt, mutta meillä oli Myyn kanssa todella kivaa radoilla. 

Pekka Korrin yksärillä oltiin tiistaina 29.5. Katsotiin seuraamista ja tunnaria. Myy aloitti kumminkin bh paikkiksella. Pysyi hyvin vaikka toinen koira teki seuraamista ja sitä palkkailtiin lelulla. Lopussa Myy nousi istumaan, kävin välipalkkaamassa, kun sitten kävelin pois ja käännyin istui se siellä paikoillaan. Käskin maahan ja jatkoi makuulla. Myy ei pitänyt muhun kontaktia koko paikkista, seuraili kentällä olevaa koiraa ajoittain, mutta oli kumminkin hyvässä mielentilassa. Tämän jälkeen Myy meni autoon odottelemaan omaa vuoroa.
Omalla vuorolla tehtiin ensin seuraamista. Mulla oli kädessä palkka, josta Myyn pitää luopua. Tää ei oo toiminu ihan toivotulla tavalla, joten testattiin niin että appari pitää namia koiran ulkopuolella. Koiran saadessa palkan tuli palkka joko minulta tai apparilta. Tämä näytti toimivan paljon paremmin, joten näin jatketaan. Tunnaria tehtiin myös, ihan ihka ekaa kertaa. Ensin oman piilotusta, sujui hyvin. Sitten opetettin "vieraat" tunnarit, eli tehtiin ne koiralle merkityksettömiksi. Sain ohjeet miten edetä, joten suunnitelma on nyt valmiina. Mä en oo Nitalle ja Demille tällä tavalla tunnaria opettanutkaan joten ihan kiva kokeilla vähän erilaista lähestymistapaa.

Ollaan myös käyty nyt parina arki-iltana työpäivän jälkeen Nuuksiossa tekemässä pitkät lenkit. Niin ihanaa kun on valoisaa yölläkin. Ekalla kerralla käveltiin 20km ja toisella 17km. Nuuksiossa on kyllä niin hienoja paikkoja. Vaikka Nuuksiossa olenkin käynyt monen monta kertaa, niin on tosi kiva kun pääsee tutustumaan ihan uusiin reitteihin. Tuo on alueena kumminkin niin iso että siellähän niitä polkuja riittää. Ja mikä määrä järviä ja lampia siellä onkaan!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti