torstai 31. elokuuta 2017

Elokuun kuulumiset

Taidanpa koostaa elokuun tapahtumat yhteen postaukseen. Ei olla kovin aktiivisesti treenattu mutta jotain kuitenkin.

Demi

Elokuun alkupuolella, 6:s päivä ajelin Porvooseen treenaamaan Barbron kanssa. Tehtiin jäljet ja esineruutua. Barbro teki Myylle jäljen ja minä Viggolle (Myyn veljelle). Jälkien vanhetessa tehtiin esineruutua. Demi pääsi tekemään ensimmäisenä, koska Demillä oli juoksut ja Barbro halusi Viggolle häiriötä. Demi teki hyvää työtä ja nosti kaikki kolme esinettä ruudusta. Demin jälkeen pääsi Myy esineruutuun. Myy on viimeksi tehnyt esineruutua 2v. sitten, pentuna siis. Tämän jälkeen ei olla tehty, syystä että, luovutukset on olleet luvattoman huonoja, on tiputellut esineitä, niin en ole sitten esineruutua halunnut treenata. Nyt on kumminkin edetty tällä saralla ja esineet, siis lelut, kepit ym. on tullut mulle käteen asti, joten päätin uskaltaa kokeilla esineruutua. Barbro vei yhden esineen ruutuun Myyn katsellessa. Lähetin Myyn ruutuun kun Barbro oli tullut ruudusta pois. Myy lähti ihan törkeen lujaa etsimään esinettä ja sehän löytyi nopeasti ja palutui hyvin, jess. Sitten uudestaan, taas niin että Myy näki viennin. Nyt esine vietiin kauemmas. Tällä kertaa Myy jäi vähän jumiin ekan esineen paikkaan, mutta pienin avuin eteni syvemmälle ruutuun, ja löysikin esineen. Tulipa hyvä mieli tästä treenistä.

Demi lähdössä esineruuttuun

Jälki oli n.400m pitkä. Jäljesti hyvin, vaikka yhdessä kohtaa lähti vähän matkaa jäljestämään riistaa, palautin kumminkin jäljelle, jolloin jatkoi hyvin. Keppejä nosti 4/6.

 Demi

Maanantaina 7.8 Myy ja Demi pääsivät fyssarille. Myy oli parhaimmassa kunnossa ikinä. Vain pieniä jumeja siellä täällä, mitkä saatiin helposti auki. Ihan huippua, kun Myyllä perinteisesti on aika paljonjumeja. Demillä olikin sitten enempi kroppa jumissa, mutta nekin fyssari sai käsittelyn aikana auki.

Perjantaina 11 päivä olikin vuoden yks parhaimmista päivistä. Meillä oli nimittäin Lumppari-leiri Inkoossa, Västankvarnissa. Pääsin tosin lähtemään vasta perjantai iltana, mutta ehdin kumminkin grillailemaan ja iltaa istumaan muiden kanssa. Mukaan leirille pääsi tällä kertaa vain Myy. Olikin oikeasti kiva lähteä vain yhden koiran kanssa.

Lumipilven O-pennut Demin ja Fighterin lapset, 2,5-vuotta
vasemmalta: Taape, Pata, Myy, Viggo (Kiila ja Osku eivät valitettavasti päässeet mukaan leirille)

Lauantaina oli luvassa jälkitreenit Martinpuron Tarjan opissa. Ajettiin metsään ja sovittiin kuka tekee kenenkin jäljen. Vähän oli alkuun säätöä kun onnistuttiin kävelemään pari jälkeä vähän päällekkäin, mutta eipä siinä muuta kuin uutta jälkeä tallomaan. Myy pääsi jäljestämään vasta iltapäivällä. Oli kyllä innoissaan menossa jäljelle, mutta jo janalla oli pikkasen hukassa. Ei siis heti janalta löytänyt jälkeä vaan pyöri ja hyöri, kunnes sitten nosti jäljen. Koko jäljestä jäi aika paska maku suuhun, Myy oli monta kertaa todella epävarma, ja hukkasi jäljen muutaman kerran. Vika keppi ei millään meinannut nousta, mutta apujen kanssa saatiin jälki päätökseen. Hämmstyin kun huomasin, että oli kumminkin kaikki kepit ilmaissut, jäljellä oli nimittäin sellanen tunne ettei kaikkia keppejä ilmaissut. No eipä se kumminkaan lohduttanut, vaikka kaikki kepit löyty kun jäljestys oli niin epävarmaa.

Myy ja Viggo leikkimässä ja sen jälkeen poseeraamassa <3

Sunnuntaina oli sitten vuorossa tottista Sirken kanssa. Me tosin tehtiin Myyn kanssa rallytokoa, koska tiesin Sirken kisanneen siinäkin lajissa ja valioksi asti. Treenattiin peruuttamista sekä voittajaluoka erilaisia käännöksiä. Myy teki kivalla asenteella, vaan kerran lähti häröilemään.

Myy esineruudussa

Iltapäivällä tehtiin vielä esineruutua Pian, Barbron ja Brittan kanssa. Muut lähti jo pois ennen sitä, koska kello alkoi jo olemaan aika paljon. Myy teki hyvän esineruudun, ekan esineen muistaakseni tiputti luovuttaessa.

Myy esineruudussa

Mukava leiri jälleen kerran :)

Elokuun vikana lauantaina SCY:n tokotoimikunta järjesti Uuraisen Minnan tokopäivän Tuusulassa. Osallistuttiin Myyn kanssa, koska Minna on meille entuudestaan tuttu, on siis kouluttanut meitä muutamia kertoja ennenkin.


Tehtiin kaikki kaksi kierrosta, yksi aamupäivällä ja yksi iltapäivällä. Aamupäivällä tehtiin kehäänmenoja. Eli hyvässä mielentilassa kentälle, siellä muutama perusasento, palkka ja pois kentltä, tai kentälle, perusasento siirtymä, lyhyt seuruupätkä tai tuomarille ilmoittautuminen. Eli tehtiin useampi kehäänmeno. Tää oli kiva treeni ja Myy tuli joka kerta hyvässä mielentilassa kentälle.Tokalla kierroksella tehtiin seuraamista häiriössä, peruutusta, merkin kiertoa sekä loppuun vaan mukava luoksetulo. Oon todella tyytyväinen Myyn koko päivän treeniin. Se oli oikeestaan koko treenin todella hyvässä mielentilassa, ei mitään ylimääräsiä kiihtymisiä.


Peruutusta, yhtä jalkaa ;)

Myyn luoksetulo

Ollaan elokuussa käyty myös aksaamassa, muutaman kerran omitoimisesti tekemässä keppejä ja kontakteja. HAU:n treenit alkoi myös elokuun puolessa välissä, mutta kauden ekat treenit jäi meiltä välistä kun mulla oli flunssaa. Tällä viikolla sen sijaan päästiin treeneihin. Oli hyvät treenit. Tehtiin käännöstreeniä sekä ohjaustekniikkatreeninä takaaleikkausta. Molemmat treenit sujuivat hyvin.

Sepon treenit Sporttikoirahallilla jatkuivat taas kesätauon jälkeen. Nyt ollaan käyty kaksissa treeneissä. Ekalla kerralla oltiin Myyn kanssa molemmat vähän hukassa, mutta tällä viikolla oltiin taas jo omalla tasolla.

Torstaina treffattiin Pian kanssa Malminkartanon nurtseilla. Samlla nurmella oli fudistreenit, mutta tiedättekö mitä, Myy pystyi keskittymään omaan duuniin hyvin, vain kerran meni palloilijoiden häiriöön. Oon niin ylpeä mun "pienestä". Myyy teki merkin kiertoa, jossa oli yllättävän epävarma. No syy epävarmuuteen selvisi, kun muistin treenin jälkeen että mulla oli ihan väärä käsky, hups! Myy teki myös seuraamista, vasemmalla ja oikealla puolella, sekä puolenvaihtoja selän takana. Eli seuraa ensin oikealla, siirtyy selän takana vasemmalle jossa jatkaa seuraamista ja taas vaihto takaisin. tämäkin sujui paremmin kuin oletin. Noutoa tehtiin myös, nostoja ja kapulan kantoa ja pitoa.

Demi teki noudon luovutuksia, äänteli ja oli pikkasen ylivireinen, mutta kivahan se on että intoa riittää :D Sitten samaa treeniä kuin Myy, eli seuraamisessa puolen vaihtoja, ei sujunut ihan yhtä hyvin kuin Myyllä, mutta toisaalta on kyllä treenannut tätä vähemmän kuin Myy. Demi teki myös paikallamakuun Patan ja Nitan kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti