tiistai 31. heinäkuuta 2012

Heinäkuun tapahtumat

Heinäkuussa ehti tapahtua vaikka mitä. Kirjoitan tapahtumista ja treeneistä lajikohtaisesti yhteenvedon, koska en millään jaksa kirjata jokaista treeniä erikseen.

Aloitetaanpa Nitasta. Nita steriloitiin vihdoin ja viimein. Tätä olen miettinyt jo useamman vuoden, mutta kumminkin aina lykännyt päätöstä. Nita steriloitiin Vantaalla, Länsi-Vantaan eläinklinikalla, sterilointi tehtiin avoleikkauksena. Mietin vaihtoehtoisesti tähystystä, mutta siinä tuli esteeksi korkea hinta. Tähystyksellä olisin maksanut melkein tuplahinnan leikkauksesta ja näin jälkikäteen voin sanoa että oli fiksu päätös tehdä avoleikkauksena. No minkäkö takia? Syy selvisi leikkauksessa, eli Nitaa ei olisi edes voitu tähystää koska Nitalla oli kystoja kohdussa sekä munanjohtimissa. Eli koko kohtu poistettiin, mitä tähystämällä ei tehdä. Leikkaus meni hyvin, ekat päivät Nita oli kyllä melkosen pihalla, mutta pikkuhiljaa alkoi piristymään. Ekan viikon kumminkin otti todella rennosti ja sen jälkeen pikkuhiljaa ollaan kuntoutettu ja nyt neiti on elämänsä kunnossa. Leikkaushaava on todella siistin näköinen, ommelkohtia ei enää edes näe, kun leikkauksesta on kulunut 1kk. Eläinlääkäri teki kyllä hienoa jälkeä. Tikkienpoistossa pyysin eläinlääkäriä tsekkaamaan nitan korvan, kun sitä oli kovasti raaputellut ja muutaman kerran kulkenut pää kenossa. Toisesta korvasta löytyikin lievä korvatulehdus, jota nyt on hoidettu korvahuuhteen ja tippojen avulla.

Demin kanssa ollaankin sitten treenattu ahkerasti koko mun loman ajan. Aloitetaan vaikka agilitystä. Demi on treenannut keppejä, jotka nyt sujuu n. 6 verkolla. Keppejä ollaan treenattu ihan vaan yksittäisenä esteenä kuin myös useamman hypyn tai putken kautta, erilaisin ohjaustekuvioin ja eri kulmista lähettäen. Tyttö on selkeesti vähän jo tajunnut jutun idean. Myös kontakteja ollaan treenattu. Puomilla pelkkää alastuloa, eli puomin alastulo on laitettu maxi-pöydän päälle jolloin on voitu treenata pelkkää alastuloa, A:ta olllaan treenattu myös. Kontakti harjoittelu eteni mukavasti. Radanpätkiä olemme myös tehneet, eli eri ohjauskuvioita on treenattu. Myös hyppytekniikka on ollut mukana kuvioissa. Nooa on ollut samaan aikaan treenattavana ja Nooa on siis tehnyt samoja juttuja kuin Demi, mutta vähän vaikeutettuna. Hyvin on myös Nooan treenit mennyt.




Jälkeä olemme myös tehneet Demin kanssa useamman kerran ja jäljen pituutta ollaan lisätty. Heinäkuun aikana muistaakseni tehtiin Demille "eka" metsäjälki. Pia ehdotti metsäjälkeä ja mä olin ihan et "ei voi, eihän Demi vielä voi, jatketaan nurmella". No Pian muistutuksesta sitten muistin että onhan Demi tehnyt metsäjälkeä jo viime vuonna, hups. Demin eka metsäjälki tehtiin elokuussa 2011, 4kk ikäisenä eli ei se sitten ollutkaan mikään uusi juttu. Ollaan jäljestetty Nurmijärvellä ja Espoossa. Ihan hyvin on mennyt ja niitä jälkikeppejäkin aloitettiin opettamaan, tosin sitä pitäis nyt pikapikaa jatkaa ettei unohdu. Nyt on muuten ajettu myös eka vieraan tekemä jälki, se meni melko hyvin, kerran kadotti jäljen mutta selvitti itse tilanteen ja palasi jäljelle ihan itse. Tosin en edes olis voinu auttaa kun en tiennyt missä jälki meni.

Hakutreeneissä käytiin myös Espoon Siikajärvellä. Demi teki muistaakseni 3 pistoa, eka ääni ja näköapu, toka ääniapu ja kolmas sellanen että mm juoksee karkuun, käännytään ympäri ja mm tulee vähän lähemmäs kun mitä mielikuvassa oli. Demi teki oikein kivat hakutreenit, toimi hyvin ja innokkaasti.

                                                                            (kuva Heidi Kakkonen)
                                                                                                 (kuva Heidi Kakkonen)

Tuusulassa ollaan käyty kerran esineruutu treenissä. Demi etsi kolme eri esinettä 4 ruudusta. Kahdessa ruudussa oli sama esine, koska Demin mielestä se oli tyhmä, niin sitähän piti treenata enemmän. Hyvin käyttää nenää ja on ymmärtänyt esine-etsinnän idean. Ekalla kerralla mä vein Demin kanssa esineet, mutta muihin ruutuihin vei eri ihminen, mutta esinettä näytettiin kun se ruutuun vietiin. Treenien jälkeen ollaa kotona vielä treenattu eri esineidin tuomista käteen, hyvin nousee esineet, hieno likka!

Uimassa ollaan myös käyty pariin otteeseen. Paras paikka tähän mennessä on löytynyt Kirkkonummelta. Kirkkonummella kävin itsekkin uimassa, ihan ekaa kertaa tänä vuonna. Alkuu vesi tuntu ihan jäätävän kylmälle, mutta nopeasti siihen tottu. Uin järvessä Demin ja Nooan kanssa, sillä aikaa kun Kirsi napsi kuvia.

                                                                    Nooa & Demi 

                                                                    minä & Demi


Demi on myös ehtinyt pyörähtää Mäntsälän näyttelyssä, jossa Norjalainen tuomari arvioi Demin ERI:n arvoiseksi!  En ihan olisi uskaltanut etukäteen ihan eriä toivoa, mutta kiva kun sai eri:n. Neiti käyttäytyi hienosti kehässä, mitä nyt kilpailuluokassa vähän hyppi ja pomppi kun just ennen kehään menoa riehutin sitä. Tää en ollu ihan tarkotuksellista, en ihan tajunnut kuinka nopeasti sinne kehään uudestaan piti mennä. Arvostelun voi lukea tuolta kohdasta "Demin näyttelyt".

kuva Tiina Hovi

Ainiin, ollaanhan me tokoiltukkin. Ollaan tokoiltu neljällä eri kokoonpanolla, mukavaa on ollut treenata eri kokoonpanoilla. Demin kanssa ollaan treenattu mm. seuraamista liikkuroituna, mutta useimmiten niin, että en ole totellut liikkuria. Demi ei ole enää reagoinut liikkuriin, jess! Vaikka siis olemme nyt treenanneet kolmen uuden liikkurin kanssa. Kaukoja, sekä i-m/m-i ja s-m/m-s. M-i vaihdot ovat nyt onnisteuneet mukavalla %, eli tässähän on välillä ollut sellasta että Demi on istumaan noustessa hypähtänyt ylös ja vähän niinkuin käynyt seisomassa ennen kuin on sitten istunut. Tekee tällaisen nopeasti, mutta näistä ollaan päästy eroon. Ruutu on vähän jo edistynyt, alkaa jo hahmottamaan paikkaa ruudussa. Hyppynouto, jossa tarttee apua hypätäkseen takaisin kapula suussa. Tunnari, jossa kasaa on levitetty ja oma laitettu vieraiden sekaan.

Nita on myös tokoillut. Nitalle on opetettu uutta kaukojen maahan käskyä, jossa siis eri tekniikka mennä maihin, kun mitä normaalisti käyttää. Ruutua, läheltä alkaa pikkuhiljaa taas sujumaan, kauempaa on selkeästi epävarma. Seuraamisessa käännöksiä ja pidempää suoraa. Käännökset alkaa olla aika hyvät, pidemmällä suoralla vaihtelee kovasti. Tunnarissa eka muistuteltiin piilottamalla ja nyt on treenattu vieraiden kanssa, eli kasaa on levitetty ja oma sinne sekaan laitettu. Tulokset on olleet vaihtelevat ja muutamia kikkoja kokeiltu. Parhaimmillaan menee nenä auki ja haistelee kunnolla kaikki kunnes ottaa oman, huonoimmillaan ampasee tunnareille ja maistelee ja nostelee ja jos en kehu niin koittaa seuraavaa, eli tunnarissa riittää työnsarkaa ennen kuin on varma liike.

2 kommenttia:

  1. Kukkuu!
    Toivottavasti en tehnyt liian radikaaleja muutoksia!!!
    Ilmoita vaan niin palautan vanhat asetukset.
    Toi bannerikuva on ihana :)

    -Laura

    VastaaPoista
  2. Mä muokkasin muutaman jutun, jotka oli keskeneräiset ja sen takia varmaan luulit että oli päällekkäisyyksiä. Tykkään kovasti blogin ulkonäöstä, kiitos hurjasti!

    VastaaPoista