sunnuntai 8. kesäkuuta 2014

ABCD-ottelu

Tänä vuonna ABCD-ottelu järjestettiin Lahdessa, collieiden toimesta. ABCD ottelu on leikkimielinen pk tottis kilpailu (yksilö- ja joukkue), jossa Airdalenterrierit, Bokserit, Colliet ja Dobermannit kilpailee keskenään. Kilpailussa kilpaillaan mölleissä, jotka tekevät bh kaavion sekä kisaavat jotka tekevät alokasluokan tottiskaavion. Joukkueeseen mahtuu 3koirakkoa/luokka, eli yhteensä 6 koirakkoa/rotu.

Viime vuonna osallistuin ensimmäistä kertaa ja tänä vuonna sitten uudestaan kun collieiden joukkueeseen ei taaskaan ollut tunkua. Täytyy sanoa, että on todella harmi ettei varsinkaan kisaavat halua kilpailuun mukaan. Tässähän sitä olis epävirallinen kilpailu, jossa pääsis testaamaan sen hetkistä tasoa. 

Collieilla oli mölleissä kolme koirakkoa, Erika & Tara, Terhi & ? sekä minä & Demi. Möllejen joukkuekilpailun voitti Airikset ja toiselle sijalle tuli meidän möllijoukkue. Demi reagoi mun jännittämiseen ja palkkaamattomuuteen ja sen takia suoritus ei ollut mikään kovinkaan kummoinen. Esittäytyminen sujui, mutta sen jälkeen kun tuomari selosti vielä koko kaavion niin siinä vaiheessa kun sitten vihdoin ja viimein päästiin suorituksen alkuun, niin Demi oli jo todennäköisesti päätellyt ettei palkkaa tule ja käytös oli sen mukaista. Sivulle ei meinannut tulla, haukkui mulle ja tuli useamman käskyn jälkeen. Seuraaminen tuntui todella kamalalle. Alun edestakainen suora oli ihan jees, mutta sakarossa koira teki vaikka mitä, muttei seurannut. Henkilöryhmään mentäessä seurasi ihan jees, mutta itse henkilöryhmä ei ollut kovinkaan sujuva. Liikkeestä istumisen valmisteleva osuus tuntui hyvälle, istumiseen tupla käsky. Liikkeestä maahan ja luoksetulo. Tässä valmistelevaosuus oli huonompi kuin istumisessa mutta maahan meni hyvin ja luoksetulossa tuli suoraan sivulle. Näissä ei mun mielestä ollut suurempaa vikaa, mutta ei ne pk puolelle riitä. Ymmärrän kyllä ettei ollut tarpeeksi intensiivinen ja voimakas, mutta eipä siitä sen enempää. Sitten siirryttiin paikallamakuuseen. Demi meni ekasta käskystä maahan ja makoili hienosti toisen koirakon suorittaessa bh kaaviota. Näin jälkikäteen kun miettii, niin ei se putkeen mennyt eikä todellakaan ollut sitä meidän hyvää tekemisen meininkiä, mutta selkispä mulle ajatus siitä, että nyt on ihan aikuisten oikeesti alettava treenaamaan palkattomuutta yhtä paljon kuin palkalla, koska muuten me ei koskaan edetä tästä yhtään mihinkään.


Terhi Pessin ottamat kuvat ABCD ottelusta

Kisaavissa colliet ei saanut joukkuetta kasaan, mutta yksilösuorituksen voitti Reija & Lubin´s Great Passion. Täytyy sanoa että heillä oli kyllä todella hyvännäköistä tottista :)

Kisa pidettiin nurmikentällä, ihan siinä mäkihyppytornien vieressä. Kilpailun jälkeen käytiin vielä Erikan ja koirien kanssa pururadalla lenkillä. Olipa siellä muuten ajoittain todella kivat näkymät. Melkein vois muuttaa Lahteen ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti