lauantai 23. maaliskuuta 2013

Niin se on taas viikonloppu

Viikko taas vierähtänyt hurjaa vauhtia, liikaa tekemistä on ollut ja kova väsykin tullut. Viime yönä tulikin sitten nukuttua univelkoja pois, mahtaako riittää vielä, en ole ihan varma.

Eipä olla kovinkaan paljon mitään tehty paitsi lenkkeilty, jotain pientä iltaruualla.

Demin kanssa olen noudattanut hyvin tarkasti HILJAISUUTTA treeneissä, eli jos äänikin pääsee, joutuu pois. Pois tarkoittaa siis sitä, että Demi menee hallissa takaisin seinään kiinni, kotona portin taakse. Pääsee kyllä kumminkin aina uudestaa tekemään, mutta toinen koira tekee välissä ennen kuin tulee uusi yritys. Täytyy todeta että, ainakin näin alkuun vaikuttaa siltä, että tämä on tuottanut tulosta. Toki Demi on ääniä päästellyt, mutta aina kun joutuu pois, on selkeästi harmittanut ja uudella kerralla on ollut hiljaa. Ekoilla kerroilla tietty näin ei ollut, mutta toistojne kautta tuloksia on jo näkynyt.

Tänään päästiin Sporttikoirahallille omiin treeneihin. Demi aloitti oman vuoronsa leikillä ja kivasti leikkikin. Sitten tehtiin hyppynoutoa, tosin ensin treenattiin ennakoimattomuutta. Mentiin hypyn eteen ja käskytyksellä treenattiin. Demi varasti 3 kertaa, ensin pelkästä mun "valmis" sanasta ja sitten liikkurin "käsky" sanasta. Varastamisesta kielsin, eikä tietenkään päässyt hyppäämään. Kun sitten pysyi, vapautin ja palkkasin ja näitä useampi jotta pääsin vapauttaa eri kohdissa käskytystä. Tehtiin myös niin että heitin jo kapulankin, mutta ei saanut lähteä vaan vapautin ja palkkasin. Tehtiin kerran hyppynouto niin etä sai oikeasti hypätä ja noutaa, palkkasin paluuhypyn jälkeen, tämä oli hyvä. Hyppynouto treenissä, jossain vaiheessa Demi päästi piippauksen, jolloin vein sen takaisin seinään kiinni ja Nitan jälkeen jatkettiin siitä mihin jäätiin. Demi teki myös seuraamisen vasemmalle käännöksiä kahdella tavalla. Joko niin että vasemmalle käännöksessä otin tavallaan askeleita taaksepäin kääntyessäni ja sitten käännös seis. Täytyy sanoa että teki kyllä hyviä käännöksiä, hyvä Demi. Loppuun tehtiin paikkamakuu yksinään, aikaa n. 1,5 min. Hyvin pysyi ja oli levollinen ja suora.

Nita teki omalla vuorollaan myös vasemmalle käännöksiä. Näitä on Nitan kanssa tehty säälittävän vähän, koska vaikka ei takapäätänsä kauhean hyvin käytä, on  seuraamisen käännökset kumminkin olleet ihan siistin näköisiä. Tehtiin näitä samaan tapaan kun Deminkin kanssa, eli käännös tehdään samalla peruuttaen. Nitan kanssa piti imuttaa, jolloin takapää työskenteli hyvin, mutta heti kun ei ollut namia kädessä, unohtui takapään käyttö ihan tyystin. Loppuun vielä paikkamakuu Taran kanssa. En tiedä kuinka pitkä paikkis oli, mutta piilossa olin, muutaman kerran kehuen. Nita oli levollinen.

3 kommenttia:

  1. Pihlaa huoletti valtavasti, kun Demi joutuikin pois eikä saanut tehdä! Koiraihminen selvästi, koiran puolella. :) Selitin miksi näin tehtiin ja taisi jopa ymmärtä...mutta Pihla oli varsin tyytyväinen kun Demi pääsi taas tekemään.

    Terkuin Kirsi, Nooa ja tokotytöt Iiris ja Pihla

    VastaaPoista
  2. Voi Pihlaa, söpö tyttö :) Oon kovin tyytyväinen itseeni kun olen pitänyt kiinni perjaatteesta että joutuu pois jos ääntelee. Mustahan alkaa löytyä musta-valkoisuutta ;) En aina pyöri harmaalla alueella :D

    VastaaPoista
  3. ...ja hei, tuli mieleen myös yksi asia mistä ehkä, ehkä saattaisi johtua piippaaminen. Palkan odotus - odotusarvo.
    Eli niinkuin puhuttiin niin D alkaa olemaan sen verran iso typy jo että ehkä pitäisi tehdä enemmän ja useammin asioita ilman että nami lentää (toki kehut EHDOTTOMASTI mutta ei aina namipalkkaa). Koska jos nami lentää aina ja kaikkialla niin sen odotusarvo kasvaa, eli kun sitä ei tulekkaan - pääsee hups! ääni kun on tottunut sen namin saamaan...
    Ehkä...mieti. Tää on vaan yksi ajatelma.Luulen että se on yksi myös Marsun ongelmista -> nameja satelee :)

    VastaaPoista