tiistai 2. toukokuuta 2017

Vappu

Tänä vuonna meillä oli vähän erilainen Vappu. Lauantaina 29.4 lähdin kahdestaan Myyn kanssa Ikaalisiin. Mä olin melkeen vuosi sitten lupautunut töihin toimihenkilöksi MH-kuvaukseen. Edellisestä MH-kuvauksesta jossa olen ollut töissä oli jo kulunut 8kk, joten oli jo aikakin päästä hommiin ;) Porukka oli mitä parhain, siellä oli suurin osa toimihenkilöistä mulle entuudestaan tuttuja, kuin myös kuvaajat. Kuvaus oli 3-päiväinen, mutta mä lupauduin hommiin vain 2 päiväksi. 

Koko porukka, yövyttiin testipaikalla. Kuvaus pidettiin sellasen vanhan omakotitalon tontilla, jossa oli kaikennäkösiä rakennuksia ja paljon tilaa ja peltoja. Talossa oli 3 kerrosta, ja siellä me kaikki nukuttiin sulassa sovussa, osalla oli koirat mukana kuten mulla. Osalla oli oma huone, mutta me yövyttiin Myyn kanssa kolmannessa kerroksessa, samassa huoneessa kolmen muun kanssa. 

Lauantaina päästiin illalla heti ruokapöytään kun saavuttiin. Sen jälkeen lähdin lenkittämään Myytä, käveltiin Jämijärvelle :D Oli ihan kiva keli, vähän viileätä, mutta sepäs ei yhtään haitannut. Kun kattelin facebookkia niin kaverit päivitti etelästä jo karmeita taka-talvikuvia, joten siihen nähden sää Ikaalisissa oli tosi hyvä. Tuolla oli muuten todella kivat maastot, haaveilin pääseväni jäljestämään, mutta se jäi kyllä vaan haaveeksi, ei ollut aikaa. Lenkityksen jälkeen istuin muiden joukkoon istumaan iltaa. Siinähän se aika vierähti ja vatsalihakset kipeyty naurusta. Yhden aikaan pääsin nukkumaan. 
lauantaina illalla 29.4 Jämijärvellä

Myöhään illalla alkoi sitten tupruttamaan lunta ja aamulla näytti tältä!!

Eipä siinä muuta kuin alettiin lapioimaan pihaa, piti tehdä kulkuväyliä eri osiin testejä ym. Koko päivän satoi sitten vaihtelevasti lunta, räntää, rakeita ja tuuli puuskissa aikas kovaa. Aaveiden telttakin lähti lentoon ym.. onneksi ei sentään kenenkään koirakon aikana. Onneksi olin pakannut kaikki mahdolliset vaatteet mukaan, säähän kuin säähän, tulivat tarpeeseen. Lauantaina kuvauksessa kävi 2 pitkäkarvaista collieta sekä muun rotuisia. Olis ollu kiva nähdä useampikin collie, mutta näin tällä kertaa. Päivän päätteeks oli aika väsyny olo, mutta niin vaan lähdettiin Myyn kanssa lenkille. Käveltiin sellaselle laavulle jossa sitten vähän aikaa hengailtiin ennen kuin käveltiin takaisin. Illalla saunottiin ja istuttiin iltaa. Vaikka en kova saunoja olekkaan niin täytyy sanoa että pitkän päivän päätteeks oli kyllä ihana päästä saunaan. 



Maanantaina aamulla aurinko paistoi, heräsin jo 5:20!!! Vaikka herätys oli vasta 6:30. No onneks samaan aikaa heräs toinen huoneessa ja todettiin, että jospa nyt vaan jatketaan unia. Ilta oli myös sunnuntaian venynyt sen verta pitkään että tuli ihan tarpeeseen tuo yksikin lisätunti. Myyn käytin heti ulkona herättyäni uudestaan, aurinko paistoi ja sää tuntui jo tuohon aikaan ihan lämpimälle, totesin heti ettei tarvii laittaa enää toppahousuja. Sitten aamupalalle ja sen jälkeen laittamaan rataa kuntoon. Sain olla etäleikkijä, ja sepäs hauskaa puuhaa on. Oli kiva kun oli paljon eri rotuisia mm. sheltti, vehnäterrierejä, sakemanneja, holskuja ja berhandilaisia. Koirat reagoi ja toimii niin eritavalla, on ihan hurjan opettavaista ja antoisaa nähdä erilaisia koiria kuvauksessa.

Myy kuuli viikonlopun aikana reilu 70 laukausta. Myy oli päivät autossa, niinkuin muutkin koirat. Talon sisällä ei voinu pitää koiria kuvauksen aikana, koska testi pyöri ihan siinä talon ympärillä ja äänet olis häirinneet suorittavaa koiraa jos talon sisältä joku olisi haukkunut. Kävin kattomassa Myytä muutaman kerran ampumisten jälkeen, suurimmaksi osaksi se siellä nukkui ihan rauhassa tai istui levollisena ja katseli ympäristöä. Käytin Myytä pissalla tauon aikana ja autosta se hyppäs häntä tötteröllä iloisesti ulos. Ei mitään painetta siis ottanut ampumisesta. Tosin tää nyt ei mulle uutta tietoa ollut, tiesinhän mä sen että laukauksia se ei eplkää.

Kiva viikonloppu kaikenkaikkiaan ja hirmu mielenkiintoinen. Noita kuvauksia on todella mielenkiintoista nähdä ja toimiheniklöä oleminen on todella mukavaa. On mielenkiintosta nähdä eri rotuisia koiria ja niiden reaktioita, saa vähän perspektiiviä asioihin ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti